Nekadašnji trener Sarajeva osvojio titulu na Maldivima, pa preuzeo klub u Saudijskoj Arabiji
Ješić na rukama svojih izabranika

Nekadašnji trener Sarajeva osvojio titulu na Maldivima, pa preuzeo klub u Saudijskoj Arabiji

Adnan Beganović

Miodrag Ješić, nekadašnji trener Sarajeva, sa svojom Maziyom je stigao do naslova prvaka Maldiva, a samo par dana nakon toga preselio je u Saudijsku Arabiju.

Dva kola prije kraja prvenstva Maldiva, Maziya, koju s klupe predvodi nekadašnji trener Sarajeva, Miodrag Ješić, osvojila je titulu prvaka.

Sjajnu sezonu na Maldavima igraju izabranici Miodraga Ješića, a u 19. kolu su pobjedom s minimalnih 1:0 nad De Grandeom, osigurali naslov prvaka.

Bila je to 18 pobjeda Maziye, koja je samo jednom poražena u 19 odigranih kola uz nevjerovatnu gol razliku 76:5.

Ovim trofejom, Ješić je stigao do brojke od 13 osvojenih u trenerskoj karijeri. Prethodno je pehare dizao u Bugarskoj (5), Libija (5), Mianmar (1) i Tunisu gdje je sa CS Sfaxienom osvojio Arapsku Ligu prvaka.

Nekoliko dana nakon što je osigurao naslov sa Mazyijom nekadašnji trener Sarajeva je prihvatio ponudu iz Saudijske Arabije gdje će voditi Al- Shoalah. Zajedno sa Ješićem u stručnom štabu biće Srđan Tekijaški i Goran Guzijan, a bogati vlasnici kluba su pred Ješića postavili samo jedan cilj - ulazak u društvo najboljih.

Top Komentari

pjanke.sa
Joj ne vezite ovog sa nama hl**** vam
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi