Ne, nije Muller na fotografiji: Legenda Bayerna ima dvojnika koji postaje zvijezda Bundeslige

Danac se probija na fudbalsku scenu

Ne, nije Muller na fotografiji: Legenda Bayerna ima dvojnika koji postaje zvijezda Bundeslige

Eldar Ganibegović

Thomas Muller apsolutna je legenda Bayerna i Bundeslige.

Kompletnu seniorsku karijeru proveo je u Bayernu s kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti, a i danas kada su mu 32 godine, nema dostojne zamjene u prvoj postavi Bavaraca.

Ipak, ovaj tekst nećemo posvetiti njemu, nego 10 godina mlađem danskom veznjaku Jesperu Lindstromu koji izgledom neodoljivo podsjeća na Mullera.

Trenutno je ovaj momak član Eintrachta iz Frankfurta za koji je ove sezone odigrao 31 utakmicu, od čega 25 u Bundesligi u kojoj je postigao pet golova i dodao isto toliko asistencija, a tri asistencije upisao je i u Evropskoj ligi.

U Frankfurt je stigao ljetos iz danskog Brondbyja u kojem se i afirmisao kao igrač i ako se po jutru dan poznaje, imamo novu zvijezdu Bundeslige.

Lindstrom je debitovao 2020. godine i za reprezentaciju Danske za koju je do sada nastupio u tri navrata, a ima i 14 nastupa za mlađe selekcije te zemlje uz tri pogotka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj ofanzivni veznjak može odgovoriti i na poziciji lijevog krila.

Ugovor s Eintrachtom ima do 2026. godine, no ako ovako nastavi, teško je za očekivati da će ga odraditi do kraja i ne treba čuditi ako ga već na ljeto vidimo u nekom jačem klubu, pa možda čak i Bayernu koji je poznat po tome da "kupi sve što je dobro" u Bundesligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi