Bayern dječaka platio 300.000 eura
Foto - EPA

Većina novca ide roditeljima

Bayern dječaka platio 300.000 eura

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern platio je 300.000 eura kako bi u svoje redove doveo 13-godišnjeg dječaka Mikea Wisdoma.

Skauti bavarskog velikana dugo su pratili igre ovog 13-godišnjaka u dresu Borussije Monchengladbach, te su odlučili da ga dovedu u svoje redove i izdvojili su čak 300.000 eura za njegove usluge.

Talentovani napadač će pojačati U15 ekipu bavarskog velikana, a radi se klincu koji je jedan od najvećih talenata svoje generacije u Njemačkoj.

Wisdom će pored ugovora s velikanom iz Minhena dobiti i besplatno školovanje i pred njim je jedan novi životni početak.

Treba svakako istaći da će većina od 300.000 eura pripasti njegovim roditeljima. Borussia će dobiti samo 20.000 eura za treniranje, a platu će imati i Mike.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema pravilima on može dobijati 400 eura mjesečno, ali od 16. godine ova cifra se može značajno povećati. Tako pojedini omladinci imaju platu i do 3.000 eura, dok članovi U17 ekipe, naravno oni najtalentovaniji imaju između 4.000 i 5.000 eura.

Ovaj mladi fudbaler rođen je u Njemačkoj. Roditelji su mu porijeklom iz Afrike, pa tako pored Elfa može igrati i za nacionalne timove Gane i Nigerije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
"Mi pametno trošimo, mi smo najpametniji klub na svijetu" wahahahah koji su to licimuri
5 5
Dasler
Bravo za Bayern, smiješna je ovo cifra ako veliki talenat u pitanju, a po svemu sudeći vjerovatno jeste.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi