Šokantan transfer Jessea Lingarda u samoj završnici prijelaznog roka

Spasio se

Šokantan transfer Jessea Lingarda u samoj završnici prijelaznog roka

Edmir Škorić

Bivši engleski reprezentativac Jesse Lingard (31) od juna prošle godine je bez kluba, ali ga je uspio pronaći u završnici zimskog prijelaznog roka.

Lingard je bivši igrač Manchester Uniteda i smatrao se nekada velikim talentom. Odigrao je 182 utakmice u engleskoj Premier ligi, a najevći trag ostavio je na Old Traffordu.

Tu je i počeo karijeru, odakle je otišao u Leicester, igrao u Birminghamu, Brightonu, Derbyju, pa se vratio na Old Trafford 2014. godine. Uslijedili su novi odlasci, prvo West Ham, pa Notttingham Forest, da bi u julu 2023. godine postao slobodan i od tada se do danas mučio da pronađe klub.

Trenirao je sa West Hamom i Al-Ettifaqom iz Saudijske Arabije, čak se jedno vrijeme nudio Barceloni, a na kraju je potpisao za klub iz Južne Koreje.

Novinar Peter O'Rourke je objavio večeras da Lingard karijeru nastavlja u Južnoj Koreji, ali nije navedeno ime njegovog novog kluba.

S 31 godinom Lingard će sada prvi put igrati izvan Evrope, ali da prvo sačekamo da dođe zvanična potvrda ovog transfera koji je zaista iznenađujući.

Ofanzivni fudbaler je odigrao 32 meča za reprezentaciju Engleske i postigao je šest golova. Osvajao je Evropsku ligu s Unitedom, kao i FA kup te Liga kup Engleske, a bio je i prvak Engleske sa Unitedom za igrače do 21 godine.

U jednom trenutku, kada je bio bez kluba, Lingard je počeo da se opija, navodno je pao u depresiju i činilo se da bi to mogao biti kraj njegove karijere, ali se trgnuo i ponovo ćemo ga gledati na zelenim terenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi