Odao se alkoholu, prekinuo odnose sa igračima i menadžerima, a sada je došao na "ludu" ideju
FOTO: EPA

Teška situacija

Odao se alkoholu, prekinuo odnose sa igračima i menadžerima, a sada je došao na "ludu" ideju

Haris Zilić

Engleski fudbaler Jesse Lingard (31) prolazi najgore trenutke svoje karijere. Od Jula 2023. godine je bez kluba i čini očajničke poteze da bilo kako spasi karijeru. U Engleskoj nije pronašao angažman, ali sada je došao na ludu ideju za koju malo ko misli da može upaliti.

Lingard se navodno ponudio Barceloni na šest mjeseci do kraja polusezone, a pitanje je koliko je to realno i izvodljivo.

Istina, dok je briljirao u dresu Manchestera, spominjao se u vezi Barcelone, ali to je davno prošla priča. Lingard je van sebe posljednjih mjeseci, a neke priče su šokirale ostrvsku javnost.

U jednom se trenutku odao alkoholu, počeo je da pije, osjećao se usamljeno, depresivan, a sada želi da se vrati frudbalu i zbog toga je napravio i ranije jedan radikalan potez.

Naime, Sky Sports News je, pozivajući se na izvor blizak samom igraču, objavio da je prekinuo sve veze sa svojim bivšim agentima. Rečeno je da je Lingard raskinuo "složeni dugoročni ugovor" sa svojim predstavnicima, jer je postao frustriran što "nekoliko ponuda ugovora i upita od njegovog odlaska iz Nottingham Foresta nije uspjelo razviti".

Oglasi

Lingard je održavao svoju kondiciju u Dubaiju, nakon što nije uspio sklopiti ugovor nakon što je trenirao s West Hamom i Al-Ettifaqom iz Saudijske Arabije.

Nije pronašao ni ugovor u Saudijskoj Aarabiji što ga je još više demotivisalo i sada povlači nevjerovatne poteze, a prekinuo je i odnose i prijateljstva sa mnogim bivšim saigračima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bio je veliki talenat engleskog fudbala kada je kao tinejdžer debitovao za Crvene đavole. Nakon toga njegova karijera nije otišla putem kojim se očekivali i sada je pred zidom.

Teško je očekivati da ga Barcelona može oživljavati, a i pitanje je u kakvoj je formi jer pola godine nema utakmice u nogama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi