Bliži li se kraj jednog fudbalskog projekta: RB Leipzig nakon trenera, ostaje i bez direktora
FOTO: EPA

Kao grom iz vedra neba

Bliži li se kraj jednog fudbalskog projekta: RB Leipzig nakon trenera, ostaje i bez direktora

H. Zilić

RB Leipzig drma kriza i klub se nalazi u nezavidnoj situaciji iako je rezultatski sezona uspješna.

Prema pisanjima vodećih njemačkih medija, Markus Krosche, podnio je ostavku na mjesto direktora kluba po okončanju ove sezone.

"Nakon razgovora direktora s ostatkom Uprave, odlučeno je da se na ljeto pruži ruka i prekine saradnja koja je trebala trajati do 2022. godine" stoji u saopštenju trenutno drugoplasirane ekipe u Bundesligi.

RB Leipzig je napravio ogroman iskorak u posljednjoj deceniji. Došli su u vrh njemačkog fudbala, igrali su polufinale Lige prvaka. Matematički su još u utrci za titulu, a igrat će i polufinale Kupa, međutim pozadina je mnogo dublja.

U klubu se nezadovoljni odlukama Korschea, koji je je slab pergovarač po pitanju produženja ugovora.

Nakon što je Liverpool dgovorio transfera Konatea, danas je Leipzig uzdrmala vijest da je trener Julian Nagelsmann dogovorio saradnju sa Bayernom iz Munchena u narednom periodu.

Oglasi

Nagelsmann će tako naslijediti Hansija Flicka, koji je već prije nekoliko sedmica najavio da napušta Bayern na kraju sezone i on će po svemu sudeći preuzeti njemačku nogometnu reprezentaciju.

Bayern će za Nagelsmanna platiti odštetu i do 30 miliona eura, što je će biti rekordna odšteta kada je u pitanju transfer jednog trenera. Mladi i perspektivni njemački stručnjak radi sjajan posao s Leipzigom, a zapažene rezultate ostvarivao je ranije na klupi Hoffenheima.

U Leipzigu tu nije kraj. Spominje se odlazak još nekih fudbalera, a zamjena nema trenutno na vidiku. Novac nije problem, ali sistem i organizacija evidentno jesu. U klubu su stali na loptu i najavili i naredne sezone borbu za Ligu prvaka, ali situacija je drugačija.

Ne krije u Leipzigu da su imali želju da se Bayern skloni sa trona, ali evidentno neke stvari nisu štimale van terena. Ceh je platio direktor Kroshce, a navijači ne mogu preboliti odlazak Nagelsmanna ni manje ni više nego u redove Bayerna.

Sezona u Bundesligi se bliži kraju, RB može osvojiti trofej, ali pitanje je šta će se desiti na ljeto. Klub će i naredne sezone igrati u Ligi prvaka, a mediji u Njemačkoj su već "servirali" priču kako lagano počinje kraj jednog fudbalskog projekta koji je mnogo obećavao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U sedam dana otišao je igrač, zatim trener, pa i direktor. Previše i za veće klubove od RB Leipziga.

Neki čudni vjetrovi pušu u Leipzigu tako da će ljeto biti sigurno uzbudljivo u ovom Red Bullovom timu.

Top Komentari

anes3000
Red Bull daje ti krilaaaa
9 0
Berlinac
Pa I da odu direktor i trener oni nisu ti koji finansiraju klub tako da vam je vjest truba
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi