Jeste li znali? Haaland drži i jedan svjetski rekord koji nema veze s fudbalom

Postavio ga sa samo pet godina

Jeste li znali? Haaland drži i jedan svjetski rekord koji nema veze s fudbalom

Norveški napadač Erling Haaland ove sezone igra nogomet koji sve ostavlja u čudu. 

ako je to dosta puta od sinoć poonovljeno, vrijedi još jednom istaći da je ovaj 1,94 cm visoki napadač postigao u aktuelnoj sezoni 39 pogodaka na 29 utakmica što je posve nevjerovatno za nekoga ko ima samo 19 godina i tek se pojavio na najvećoj sceni.

On je sinoć debitovao u knock out fazi Lige prvaka za Dortmund i ostvaio nekoliko rekorda jer je postigao dva gola protiv jakog PSG-a. S ta dva pogotka postao je prvi tinejdžer sa 10 golova u jedoj sezoni Lige prvaka, prvi igrač u historiji koji je za jedan bundesligaški klub postigao gol na debiju u Bundesligi, Kupu i Ligi prvaka itd.

Ove podatke mnogi znaju još od sinoć, ali postoji i onaj jedan rekord koji je također u vlasništvu Norvežanina ali nema veze s nogometom.

O čemu se zapravo radi? Naime, Haaland je kao petogodišnjak ostvario svjetski rekord u skoku u dalj s mjesta. U januaru 2006. godine skočio je 1,63 metra što je rekord za jednog petogodišnjaka koji i dalje stoji na snazi.

Dakle, da se nije bavio nogometom, gotovo smo sigurni da za njega ne bi bilo zime i mogao bi se komotno takmičiti i u atletici.

Ipak, s druge strane sretni smo jer je izabrao baš ovaj sport jer nas pomoću njega iz utakmice u utakmicu uveseljava i svi već sada jedva čekamo da vidimo šta će napraviti u revanšu protiv Parižana.

Inače, on je nakon sinoćnja dva pogotka ostao čvrsto na zemlji što pokazuje i njegova izjava nakon meča.

"Drago mi je što sam proglašen igračem utakmice, ali vjerujem da mogu puno bolje. Moram igrati bolje na ovom nivou, moram naporno raditi kako bih se poboljšao. Ovaj rezultat je opasan, PSG ima jaku ekipu i dalje može proći u uzvratu", rekao je Haaland.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dok čekamo revanš između PSG-a i Dortmunda, Haalanda ćemo imati priliku gledati još poneki put u Bundesligi. Prvi naredni susret je onaj gostujući protiv Werdera iz Bremena. Zato se spremite i subotu u 15.30 sati dočekajte u svojim domovima ispred malih ekrana.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NickiZeDoStiKo
Dobar igrac!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi