Virus nije, ali Corona jeste: Sevilla uskoro predstavlja novo pojačanje

Dolazi iz Porta

Virus nije, ali Corona jeste: Sevilla uskoro predstavlja novo pojačanje

E. Ganibegović

Meksički fudbaler Jesus Corona uskoro bi trebao pojačati Sevillu.

Fudbaler koji ordinira kompletnom desnom stranom terena sve je bliži dolasku na Ramon Sanchez Pizjuan, a transfer guru Fabrizio Romano ističe da će sa ekipom Seville potpisati ugovor do 2025. godine.

Finansijski detalji ugovora nisu poznati.

Za Coronu će ovo biti tek četvrti klub u karijeri, a treći u Evropi. U meksičkom Monterreyu je ovaj 29-godišnjak počeo karijeru, prije nego što je na ljeto 2013. godine stigao u holandski Twente.

Tu se zadržao dvije godine, te prelazi u Porto za koji je ove sezone odigrao 17 utakmica i upisao jednu asistenciju. Ukupno je u dresu Porta odigrao 286 utakmica, postigao 31 pogodak i saigračima podijelio 69 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S Portom je dva puta bio prvak Portugala, dva puta osvajao Superkup i jednom Kup ove zemlje. Također, 2020. godine proglašen je igračem godine u portugalskom velikanu. 

Za reprezentaciju Meksika popularni Tecatito odigrao je 63 utakmice i bio strijelac 10 puta, a 2015. godine sa svojom reprezentacijom podigao je i trofej Gold Cupa.

Top Komentari

Sars33
Covjek nije, ali Sars jeste... malo je zbunjujuce, zar ne?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi