Joachim Loew nije napravio nijednu izmjenu na utakmici
Foto: EPA

Prvi put otkako vodi Njemačku

Joachim Loew nije napravio nijednu izmjenu na utakmici

Joachim Loew je selektor Njemačke od 2006. godine, a sinoć je na utakmici protiv Čilea na Kupu Konfederacija napravio nešto što nije nikada do sada.

Prvi put u 11 godina na klupi Njemačke, Loew je vjerovao istim fudbalerima na terenu od 1. do posljednje minute i odlučio je da ne napravi niti jednu izmjenu.

Tako su Ter Stegen, Ginter, Mustafi, Sule, Hector, Rudy, Can, Kimmich, Goretzka, Draxler i Stindl na terenu proveli svih 90 minuta, dok su Leno, Brandt, Demirbay, Henrichs, Plattenhardt, Rudiger, Trapp, Wagner, Werner i Younes cijelu utakmicu presjedili na klupi.

Čile i Njemačka su odigrali neriješeno (1:1) i tim rezultatom su obje selekcije došle u izglednu poziciju da se plasiraju u polufinale, a u posljednjem kolu grupe B im slijede dueli sa Australijom, odnosno Kamerunom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Jedini gol za Njemačku na utakmici protiv Čilea u Kazanu postigao je Lars Stindl u 41. minuti. Prethodno je Alexis Sanchez u 6. pogodio za vodstvo Čilea od 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi