Odličan meč u Sochiju: Njemačka bolja od Australije

Nijemci slavili sa 3:2

Odličan meč u Sochiju: Njemačka bolja od Australije

Endin Čaušević

Reprezentacija Njemačke savladala je Australiju (3:2) u okviru prvog kola grupne faze Kupa Konfederacija.

Njemačka je na sjajan način otvorila današnji meč u ruskom Sochiju i do prednosti je stigla već u petoj minuti utakmice kada je mrežu Australije zatresao Stindl. Međutim, Australci su u samom finišu prvog dijela poravnali na 1:1, a strijelac je bio Rogić.

Ipak, minutu prije završetka prvog dijela Njemačka je izborila penal, a siguran s bijele tačke za 2:1 bio je Draxler. Nijemci su treći gol postigli na samom početku drugog poluvremena kada je nakon asistencije Kimmicha na 3:1 povisio Goretzka.

Desetak minuta kasnije Australija se uspjela vratiti u meč golom Jurića koji je smanjio na 3:2. Australci su do kraja meča imali nekoliko sjajnih prilika da dođu do izjednačenja, no Njemačka je sačuvala svoju mrežu i upisala je tri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U grupi B na prvom mjestu nalazi se Čile koji je sinoć sa 2:0 savladao Kameru i ima tri boda koliko i drugoplasirana Njemačka.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti