Providna igra Joana Laporte i već dosadna priča o 'velikom snu'
Foto - EPA

Predsjednik Barcelone

Providna igra Joana Laporte i već dosadna priča o 'velikom snu'

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone nalazi se pred eliminacijom iz Lige prvaka.

Katalonski tim je u srijedu remizirao s Interom (3:3) u 4. kolu grupne faze takmičenja i ovim rezultatom su vjerovatno ostali bez plasmana u nokaut rundu te ćemo ih gledati u Evropskoj ligi.

Ovaj rezultat šokirao je navijače Barcelone širom svijeta. Veliko je razočarenje među njima, a glavni su na udaru iskusni igrač (Pique, Busquets), trener Xavi Hernandez, te predsjednik Joan Laporta.

Interesantno je svakako da je odmah nakon utakmice s Interom počela već viđena kampanja katalonskih medija na temu 'povratak Lionela Messija u klub'.

Joan Laporta pokušava na sve načine smiriti navijače nakon još jedne sezone razočarenja u Ligi prvaka. Koristi njihovu slabost prema Lionelu Messiju i pompezno najavljuje njegov povratak u klub.

"On je svima na umu. Učinit ćemo nešto da pokažemo da je Messi najbolji igrač u historiji Barcelone", rekao je Laporta i najavio je sastanak s argentinskim fudbalerom.

Oglasi

Međutim, Laportin potez je 'providan' i mnogi navijači su shvatili njegovu igru. Priču o povratku Messija u klub pustio uz pomoć bliskih medija kako bi ublažio kritike nakon katastrofe u Ligi prvaka.

"Povratak Lionela Messija je Laportin veliki san", naslov je katalonskog lista Mundo Deportivo.

Na ovaj način predsjednik Barcelone skreće pažnju s novog neuspjeha, no igra mu je providna i pitanje je samo šta će se desiti ako ga Messi odbije i ako Argentinac odluči da se neće vraćati u Barcelonu naredne godine.

Podsjetimo, Messi je u ljeto 2021. godine napustio Barcu nakon što je gotovo cijeli život proveo u ovom timu i potpisao je za PSG.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Razlog odlaska je novac. Messi nije dobio ponudu kakvu je očekivao, a klub mu nije mogao ponuditi uslove koje mu je dao PSG i desio se posve neočekivan potpis.

Ipak, uveliko se piše da bi Leo mogao nazad u Barcelonu, no zasad nema nikakvog dogovora o povratku legende na Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Mars u Ligu Evrope
1 2
ubnt2
@Benz Nije glup brate, nego evo tebi jedno pitanje-Šta bi ti uradio kad bi došao na funkciju predsjednika ili bilo čega bilo kojeg kluba.E sad, zamisli, došao si, klub ti u minusu milijardu i po, šta bi ti uradio? Čekao 20 godina da se taj dug prekrije trofejima, vremenom...A evo ovako kad gledam svijet, inače, a sad govorim u vidu vas mrzitelja Barce i same Barce, primijetio sam da vam vazda neka brža zarada smeta od učestale, oni povukli (konkretan primjer) te poluge, vama smeta što su zaradili brzo itd, što se nisu patili...Moraju vratiti klub u normalno stanje a vidim svi pljujete Laportu, što niko nikad od vas nije pomenuo Bartomeua, zašto? Ja znam zašto, zato što vas je zadužio čovjek, učinio je Realu ili bilo kojem timu uslugu što je Barcelonu onesposobio.P.S. Znam vas tebra, Barca daje prije 8 godina ispala u EL ili bilo kad vama bi to bilo za ismijavanje, dok su Milan i Liverpool lagano ne samo igrali EL,već i ispadali i od ovih navedenih timova koje sam napisao..Vazda su takvi timovi imali medijsku slobodu padova i igranja u nižim rangovima, samo Barcelona nije mogla, a nikad nije ni trebala ispasti do prošle godine.Malo realnosti i za navijače Reala poput tebe ne bi bilo na odmet.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi