Xavi traži objašnjenja: "Ako to kažem, zvučat će kao izgovor"

Nakon visokog poraza u El Clasicu

Xavi traži objašnjenja: "Ako to kažem, zvučat će kao izgovor"

Eldar Ganibegović

Barcelona je sinoć na svom stadionu doživjela blamažu od strane ljutog rivala i tako ostala bez finala Copa del Reyja. Naravno, nikako nakon meča nije mogao biti zadovoljan Xavi Hernandez, trener Blaugrane.

Nakon što je Barcelona slavila protiv Real Madrida s 0:1 u prvoj utakmici polufinala, sinoć je Kraljevski klub u revanšu deklasirao Blaugranu s 0:4 i plasirao se u finale Kupa kralja.

Vinicius Junior je doveo goste u vodstvo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, da bi u nastavku Karim Benzema postigao hat-trick za konačan rezultat.

Jasno, nikako nakon utakmice nije mogao biti zadovoljan Xavi Hernandez, trener Barcelone, koji nije htio da traži previše izgovora za loše izdanje svog tima.

"Moramo biti jedinstveni. U teškim trenucima vidi se kako reaguje ekipa. Bit će komplikovano "svariti" ovaj poraz. Igrali smo mnogo bolje nego što rezultat sugeriše. Bili smo kažnjeni činjenicom da nismo znali kako da budemo dovoljno konkurentni.

U prvom poluvremenu smo bili jako dobri, bili smo superiorni u igri, u prilikama i agresivniji, a onda su oni postigli gol za 1:0. Ubio nas je drugi gol jer smo jedva izašli iz svlačionice. Na kraju, šteta. Prvo poluvrijeme smo igrali dobro, dok je drugo poluvrijeme bilo loše.

Oglasi

Kad bih rekao da su se izostanci određenih igrača osjetili, zvučalo bi kao izgovor. Borili smo se dobro, ponosan sam na prvo poluvrijeme, u drugom smo skupo platili greške koje smo pravili. Igrali sam protiv Real Madrida, igrali smo protiv prvaka Evrope", rekao je Xavi.

Prisjetimo se i izjave Carla Ancelottija koji je, za razliku od mlađeg kolege s druge strane, sinoć mnogo sretniji otišao u krevet.

Više nego zadovoljan, dakle, nakon utakmice mogao je biti trener Real Madrida, Carlo Ancelotti, te je istakao da je njegov tim sinoć bio bolji u svim aspektima.

"Odigrali smo veoma dobar meč, zasluženo smo pobijedili. U drugom poluvremenu smo igrali jako dobro, u veoma komplikovanoj utakmici. Kada smo imali prilike, stvarali smo opasnost.

Bili smo bolji u svim aspektima, i u napadu i u defanzivi", rekao je italijanski stručnjak, a zatim poslao poruku upozorenja za sve protivnike Reala: "Benzema se vratio!".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi