Laporta otkrio: "Već smo dogovorili dva pojačanja za ljeto"

Predsjednik Barcelone

Laporta otkrio: "Već smo dogovorili dva pojačanja za ljeto"

Eldar Ganibegović

Barcelona ne prestaje s pojačanjima.

Nakon što su zimus došli Traore, Torres i Aubameyang, istim tempom katalonski klub nastavlja raditi i za ljetni prijelazni rok.

Žele iduće sezone Katalonci na čelu s Xavijem na klupi biti konkurentni kako u Primeri tako i u Ligi prvaka i ništa više ne prepuštaju slučaju.

Predsjednik Blaugrane Joan Laporta rekao je da su za ljeto već dogovorena dva pojačanja, ali da ne smije otkriti njihova imena.

"Riješili smo dva transfera za sljedeću sezonu. Jedan je vezni, a drugi središnji defanzivac. Ne smijem vam reći njihova imena", rekao je Joan Laporta.

Međutim, skoro da je svima jasno o kome se radi, a to je potvrdio i ugledni Fabrizio Romano. Naravno, riječ je u vezisti Milana Francku Kessieju koji je već bio na ljekarskim pregledima, te defanzivcu Chelseaja Andreasu Christensenu kojem ističe ugovor na kraju sezone s aktuelnim prvakom Evrope.

Oglasi

Kessie je bio prije nekoliko dana u Luganu gdje je uspješno prošao ljekarske preglede i sastao se s predstavnicima Barcelone s kojima je dogovorio sve detalje ugovora. Već je poznato da će Kessie godišnje zarađivati u Barci oko 6.5 miliona eura.

Ovaj 25-godišnjak se proslavio igrama u Atalanti iz koje je na ljeto 2017. godine prešao u Milan za 24 miliona eura. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 30 utakmica, te je postigao šest golova i upisao jednu asistenciju.

Christensen je pristao na uslove koje mu je ponudila Barcelona, te je već obavio ljekarske preglede. Sport još prije dvadesetak dana navodi da će Christensen potpisati petogodišnji ugovor i da će sve biti veoma brzo ozvaničeno.

Ovaj 25-godišnji Danac u Chelsea je stigao još kao omladinac iz Brondbyja. No, odbio je ponudu da produži svoj ugovor jer jednostavno ne može da odbije poziv iz Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona se trenutno nalazi na 3. mjestu Primere s 54 boda, tri manje od drugoplasirane Seville i utakmicu manje (s kojom igra sljedeću utakmicu), dok je lider Real Madrid sa 66 poena.

Također, Barcelonu očekuje i borba za trofej u Evropskoj ligi do kraja sezone, a u četvrtfinalu su ih kuglice spojile s Eintrachtom iz Frankfurta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Kessie i Christensen su vam pojacanja ? Wtf
2 4
user1614932756
Barca se vraca i drago mi je ubise reala ko mraz paprike
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi