Laporta donio tri kutije dokaza, ali kada je izvadio taj papir i javno ga pokazao sve je bilo jasno

Vjeruje da će dokazati nedužnost Barcelone u ovom skandalu

Laporta donio tri kutije dokaza, ali kada je izvadio taj papir i javno ga pokazao sve je bilo jasno

Endin Čaušević

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, danas je održao vanrednu press konferenciju na kojoj je govorio o optužbama na račun katalonskog kluba u vezi navodnog plaćanja sudija. Iznio je mnoge dokaze da Barcelona nije ništa pogrešno radila svih tih godina, a jedan papir koji je javno pokazao novinarima našao se u centru pažnje.

Barcelona se našla na žestokom udaru javnosti prije nekoliko mjeseci nakon optužbi da je katalonski klub godinama plaćao da imaju povlašteni status kod sudija u Španiji, a za sve ih je optužio nekadašnji sudija Jose Enriquez Negreira.

Negreira je bivši sudija i optužbe je objavio nakon što je Barca prestala da uplaćuje novac na račun njegove firme. No, ispostavilo se da je to firma njegovog sina koju su Katalonci koristili za izvještaje sudija što rade i svi ostali klubovi.

Protiv Barcelone urotili su se i ostali klubovi iz La Lige tražeći žestoke kazne i čak izbacivanje iz prvenstva iako niti jedan dokaz tada nije bio predstavljen, a ni još uvijek se nije pojavio.

Istraga je još u toku, no u Barceloni su sigurni u dokazivanje nevinosti. Laporta je na današnjoj vanrednoj press konferenciji odlučio da sve kaže bez dlake na jeziku, a posebno je isprozivao Real Madrid.

Oglasi

Laporti je zasmetalo što su im svi okrenuli leđa i pokrenuli javni linč, ali je poručio da će Barcelona sve to da naplati i da će tražiti astronomsku sumu novca za odštetu zbog klevete.

Predsjednik Barcelone došao je spreman na press konferenciju i donio čak tri kutije pune papira u kojima su navodno dokazi o tome da katalonski klub nije uradio ništa pogrešno.

[twitter]https://twitter.com/ReshadRahman_/status/1647882454886227971[/twitter]

No, u centru pažnje posebno se našao jedan papir kojeg je Laporta pokazao i za koji su mnogi odmah rekli da je time sva priča završena i da je jasno da Barcelona nije uradila zaista ništa pogrešno.

Naime, radi se o papiru na kojem je jedan od izvještaja koje je napravila Negreirina kompanija za Barcelonu. Laporta je taj izvještaj pročitao prisutnim novinarima kako bi im dokazao o čemu se radi.

Ono što je privuklo posebnu pažnju jeste što su oni ostali bez teksta na ono što je Laporta pokazao i rekao, te nisu imali načina kako da to ospore.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi vjeruju da Barcelona na kraju neće biti nažnjena jer ne postoje dokazi protiv ovog kluba vezani za žestoke optužbe koje su dobili i za javni linč na kojem su se našli proteklih mjeseci.

Uskoro će slučaj ići na sud, a nakon što bude finaliziran Laporta je najavio žestoke protuoptužbe i traženje ogromnih obeštećenja zbog svih neistina izrečenih na račun Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Prejak dokaz, neoboriv. Još samo da znamo šta je?! U drugu ligu s prevarantima pa nek tamo dokazuju...
2 0
Benz
Ciganija katalonska ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi