Navijač pitao Laportu vraća li se Messi u Barcelonu, pa ostao šokiran kada je čuo odgovor
Navijač Barcelone zaustavio Laportu da se fotografišu i pitao ga šta se dešava s Messijem, a predsjednik Barcelone mu dao jasan odgovor.

Euforija među navijačima katalonskog kluba

Navijač pitao Laportu vraća li se Messi u Barcelonu, pa ostao šokiran kada je čuo odgovor

Endin Čaušević

Lionel Messi na kraju ove sezone će gotovo sigurno napustiti PSG jer je odbio mogućnost produženja ugovora s ovim klubom. Svi se nadaju da će se Argentinac vratiti u Barcelonu i tu završiti karijeru, a euforiju među navijače katalonskog kluba svojom izjavom jučer je unio predsjednik tog kluba Joan Laporta.

Messi je prije dvije godine napustio neočekivano Barcelonu kada mu klub zbog finansijskih problema nije mogao produžiti ugovor, a on je odlučio da karijeru nastavi u dresu PSG-a.

Stigao na je Park prinčeva kako bi pomogao Parižanima da osvoje Ligu prvaka, ali u dvije sezone koliko igra za taj klub to nije uspio da uradi. Nakon što je PSG ove sezone već u osmini finala ispao iz tog takmičenja upravo se Messi našao na najvećoj meti kritika.

Messija su navijači PSG-a izviždali na Parku prinčeva u nekoliko utakmica, a bilo je jasno da je to Argentincu itekako zasmetalo i da je zbog "prelomio" na kraju da napusti Parižane.

Jasno je da Messiju na ljeto neće biti problem pronaći novi klub, no svi se nadaju njegovom povratku u Barcelonu kako bi u klubu u kojem je proveo skoro cijelu karijeru na kraju mogao da se penzioniše.

Nije tajna da u Barceloni pokušavaju na sve načine da riješe probleme oko finansija kako bi Messiju mogli ponuditi ugovor jer im je jasno da je to jedina prilika da poprave grešku koju su napravili prije dvije godine.

Oglasi

Euforiju navijača Barcelone jučer je dodatno podigao i predsjednik tog kluba Joan Laporta kojeg su navijači pitali da li će se Messi vratiti u klub, a njegov odgovor postao je glavna tema društvenih mreža.

Sve se dešavalo na stadionu Getafea pred jučerašnji meč La Lige kada je Laporta bio glavna zvijezda na tribinama, a mnogi navijači Barce su željeli da se fotografišu s njim.

Jedan od navijača pitao je Laportu šta se dešava s Messijem i da li će se on vratiti u klub, a predsjednik Barcelone je kratko odgovorio "da" i namignuo je tom navijaču, a video je postao hit na internetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Laportu su pitali šta se dešava s "Negreira slučajom" u kojem je Barca optužena za plaćanje sudija, a on je otkrio da će danas biti održana press konferencija na kojoj će sve da objasni.

Inače, Messi će odluku oko nastavka karijere donijeti na kraju ove sezone i prije toga na tu temu ne želi da se oglašava. Pored Barcelone na stolu ima i bogatu ponudu iz Saudijske Arabije kao i ponudu iz američkog MLS-a.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi