Hvalio se s osvojenim trofejima i nagradama , a onda su svi na jednoj vidjeli da piše "Lionel Messi"

Paredes otkrio otkud ta nagrada u njegovoj kući

Hvalio se s osvojenim trofejima i nagradama , a onda su svi na jednoj vidjeli da piše "Lionel Messi"

Endin Čaušević

Lionel Messi u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio je mnoštvo nagrada kako na timskom, tako na individualnom nivou. Očito je da za nagrade u svojoj kući više nema toliko mjesta jer je neke od njih odlučio da pokloni svojim prijateljima, a jedna je otišla u ruke njegovog reprezentativnog kolege.

Osvajanjem Svjetskog prvenstva Messi je u svojoj karijeri uspio da osvoji skoro sve što je mogao na svim nivoima i zbog toga je za mnoge zaslužio titulu najboljeg fudbalera svih vremena.

Messi je osvojio na klupskom i reprezentativnom nivou sve ono što je sanjao, a ništa lošije ne ide mu ni kada su u pitanju individualne nagrade.

Čak sedam puta osvojio je Zlatnu loptu, a tu su i mnoge druge nagrade. Očito je da Messi više i nema toliko prostora za sve te nagrade i kako se čini odlučio je neke od njih da pokloni prijateljima.

Na društvenim mrežama pojavio se zanimljiv video kojeg je objavio Messijev saigrač iz reprezentacije Leandro Paredes koji je snimao u kući dresove koje ima u kolekciji, ali i nagrade koje je dobio, no jedna od njih je sve iznenadila.

Paredes je pokazao jednu od nagrada, ali su se svi iznenadili kada su vidjeli da na njoj piše "Lionel Messi" i nije im bilo jasno šta Messijev trofej radi u Paredesovoj kući.

Oglasi

Međutim, veznjak Juventusa objasnio je kako je došao do te Messijeve nagrade i otkrio je zanimljivu priču.

"Kada je Messi stigao u Pariz pitao sam ga da li će mi dati taj svoj trofej koji je osvojio i on mi ga je poklonio. To je sve", rekao je Paredes.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U pitanju je trofej kojeg je Messi osvojio u svojoj posljednjoj sezoni u dresu Barcelone kada je na ljeto 2021. godine proglašen za najboljeg igrača sezone u španskoj La Ligi.

Taj trofej je ponio u Pariz, a na kraju je on završio na policama njegovog prijatelja i saigrača iz reprezentacije Argentine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosnaH
Kakvi trofeji..lopte, slike,kopacke..sta je on osvajao..rusku ligu sA zenitom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti