Laporta se "hladio" u društvu zgodnih žena, ali šta će sutra supruzi reći kada vidi fotografiju?

Predsjednik Barcelone se opuštao

Laporta se "hladio" u društvu zgodnih žena, ali šta će sutra supruzi reći kada vidi fotografiju?

Edmir Škorić

Predsjednik Barcelone Joan Laporta boravio u Sjedinjenim Američkim Državama s klubom na predsezonskoj turneji, ali je izazvao dosta reakcija zbog fotografije na kojoj se nalazi okružen s nekoliko žena.

Barcelona je otkazala predsezonsku utakmicu protiv Juventusa u subotu navečer zbog izbijanja virusnog gastroenteritisa među igračima katalonske ekipe, ali Laportu to nije spriječilo da organizuje u Los Angelesu party na kojem su bili neki istaknuti poslovni ljudi i utjecajne osobe iz SAD-a, ali i zgodne žene.

Događaj se održao u restoranu Agua Viva, koji se nalazi u hotelu Conrad, a organizovan je za dobrodošlicu predstavnicima sjevernoameričkih kompanija kao sponzora kluba.

Unatoč Laportinoj dobroj namjeri, jedna fotografija postala je viralna i ubrzo je zbog nje Laporta pretrpio kritike.

Naime, on se našao u društvu dama koje su djelovale jako sretno zbog toga što se nalaze pored prvog čovjeka Barcelone.

Oglasi

Laporta je kao i obično održao govor pred oko 200 gostiju.

"Pobjeda je univerzalna motivacija, također i za Barcelonu, ali također smo prepoznati u cijelom svijetu po tome kako pobjeđujemo. Vjerujemo da je pobjeda jednako važna kao i način na koji se pobjeđuje", podsjetio je Laporta na vrijednosti Barcelone kao multisportskog subjekta koji vodi računa o stilu igre.

No, 61-godišnji predsjednik morat će se po povratku u Barcelonu opravdati svojoj porodici i objasniti šta je radio u društvu zgodnih žena.

Laportu često nazivaju kontroverznim predsjednikom, koji se prije dvije godine vratio na čelo katalonskog kluba i to za sada izgleda kao jako dobar potez.

On je na čelu jednog od najvećih svjetskih klubova bio i u periodu između 2003. i 2010. godine. U svom prvom mandatu ostao je upamćen po dovođenju zvijezda kao što su Ronaldinho, Eto'o, Deco i Ibrahimović, a Barcelona je u sedam godina njegove vladavine uzela četiri španske i dvije evropske titule.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog kontroverznih političkih stajališta i lošeg stanja u košarkaškoj sekciji skoro je opozvan 2006. godine. Ostao je na vlasti, ali je otišao nakon niza loših rezultata i podbačaja na prijelaznom roku. Ostat će upamćen i po tome što je klub dao u ruke Pepu Guardioli koji ga je vratio cruijffovskim korijenima.

Iako je po povratku na čelo Barcelone obećao ostanak Messija, nije uspio u tome, budući da je Argentinac ubrzo nakon toga prešao u redove PSG-a, a danas igra za Inter Miami. Nema sumnje da će Laporta iskoristiti priliku da u SAD-u ponovo sretne jednog od najvećih igrača svih vremena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi