"Za jednog igrača su nam ponudili 200 miliona eura. Znate šta smo napravili? Odbili!"

Joan Laporta je bio jasan

"Za jednog igrača su nam ponudili 200 miliona eura. Znate šta smo napravili? Odbili!"

E. Škorić

Predsjednik Barcelone Joan Laporta priznao je da su mogli zaraditi i do milijardu eura prihoda prodajom nekoliko igrača, ali su odbili da prodaju svoje fudbalere.

Barcelona se odavno bori s financijskim problemima i u prethodnim prijelaznim rokovima klub je imao velikih problema prilikom registracije igrača za La Ligu. Ograničeni su na troškove plata koje su nametnule vlasti lige, a izlazak iz krize mogao bi biti prodaja jedne od zvijezda za veliki novac.

No, Laporta je u jednom podcastu otkrio da je odbio i 200 miliona eura za jednog igrača.

"Dobili smo ponude od 200 miliona eura za igrače poput Laminea Yamala, ali znate šta smo napravili? Odbili smo. Rekli smo ne. Vjerujemo ovom dječaku i vjerujemo u njegov sportski razvoj. Osim toga, ne treba nam (novac). Naprotiv, u procesu smo financijskog oporavka i već se vidi izlaz iz tunela", kazao je Laporta.

Laporta nije otkrio ko je dao tako spektakularnu ponudu za 16-godišnjaka. Ne tako davno španska "Marca" objavila je da PSG želi platiti tačno spomenuti iznos.

Ali to nije sve. Prema predsjednikovim riječima, najveći klubovi bili su zainteresirani i za druge zvijezde.

Oglasi

"Imali smo ponude za Alejandra Baldea, Fermina, te vrlo važne Gavija, Pedrija, de Jonga i Arauja. Ali ne želimo ih prodati. Samo prodajom ovih o kojima sam vam sada govorio mogli bismo ostvariti milijarde prihoda", zaključio je vodeći čovjek Barce.

U ovom slučaju postavljeno je pitanje namjerava li Barcelona nekoga prodati u sljedećem prozoru.

"Ako neko misli da ne igra dobro i želi otići... Ali jako smo zadovoljni sa svima. Ne bi se trebalo puno dogoditi kada je riječ o novim akvizicijama.

Doći će samo igrači koji nam stvarno trebaju da pojačamo neke pozicije. Želimo promovisati igrače La Masije. To je model Barcelone, model jedinstvenog shvaćanja i igranja fudbala koji nećemo mijenjati. Doći će provjereni igrači iz juniorskog pogona, ali nije uvijek lako. Pažljivo smo proučili većinu pozicija i ko bi mogao ići u prvi tim", zaključio je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je trentuno druga na tabeli La Lige sa 64 boda, dok vodeći Real Madrid ima osam bodova više i jako je blizu da devet kola prije kraja donese titulu iz Katalonije.

Barci će, ako ništa, ostati da se bori za trofej u Ligi prvaka, a u četvrtfinalu ovog prestižnog turnira igra s PSG-om, dok će Real Madrid imati teške mečeve protiv aktuelnoga evropskog prvaka Manchester Cityja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Hans kristijan laportensen nastavlja da priča bajkice. Ovako je pripovjedao da je i mali prevarant pessi htio da ostane al mu nisu dali... Čovjek laže čim zine...
1 1
Benz
Ahahaha.. Vucic, Dodik, pa Laporta.. taj narativ lazivcina belosvetskih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi