Laporta žestoko prozvao Real Madrid: "Ono što rade je sramota, nas bi odmah kaznili"
Predsjednik Barcelone kritikovao Real Madrid (Foto: EPA)

Prvi čovjek Barcelone

Laporta žestoko prozvao Real Madrid: "Ono što rade je sramota, nas bi odmah kaznili"

M. Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta žestoko je prozvao Real Madrid, odnosno zvanični televizijski kanal kraljevskog kluba, te ih je optužio da vrše utjecaj na sudije.

Real Madrid TV često na svojim zvaničnim kanalima objavljuje greške koje španske sudije prave u utakmicama protiv njih. Objavljuju povjerljive razgovore s terena, vrše žestok pritisak na njih, a na sve je odlučio reagovati Joan Laporta.

Prvi čovjek Barcelone izuzetno je ljut zbog onog što radi Real Madrid TV. Poteze je nazvao sramnim.

"Veoma sam ljut i bijesan zbog onog što radi televizija Real Madrid. To je sramota", rekao je Laporta i dodaje:

"Da je Barcelona radila ono što je Real Madrid TV već bismo bili sankcionisani. Smatram da čelnici lige trebaju intervenisati u ovom slučaju jer ono što Real TV radi je čisti utjecaj na sudije. To čine svake sedmice", navodi prvi čovjek Barcelone.

Oglasi

Nije se tu zaustavio Laporta već je nastavio o onom što radi veliki rival.

"Real Madrid vrši pritisak na sudije i stalno su umiješani u 'Slučaj Negreira'. To čine kako bi širili priču da Barca pokušava utjecati na sudije. To je dvostruka igra koja mi se ne sviđa".

Barcelona bez velikih pojačanja na ljeto

Joan Laporta je istakao kako Barcelona tokom ljeta neće dovoditi velika pojačanja. Klub nije u mogućnosti da ih priušti i prvi čovjek kluba ne želi ništa raditi na silu.

"Ne smatramo to neophodnim u ovom trenutku. Možda će biti određenih dodataka u timu, ali ništa spektakularno", navodi Laporta koji ne smatra da je timu potreban igrač poput Erlinga Haalanda.

Oglasi

"Bit će jedan ili dva transfera, ali ćemo dovesti igrače koji se uklapaju u ekipu. To će biti igrači tipa Laminea, Lewandowskog, Felixa, Ferrana ili Raphinhe."

"Ne vidim nikakvu potrebu dovoditi medijski navikanog igrača i napraviti posao koji može uništiti sve što gradite. Imamo mi Gavija, Frenkieja i Pedrija, koji su igrači svjetske klase", rekao je Laporta.

Najavio je kako je vrlo vjerovatno da će u klubu ostati Joao Cancelo i Joao Felix i da se na tim dogovorima uveliko radi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barca je u potrazi i za novim trenerom s obzirom na to da je Xavi Hernandez odlučio otići s klupe na kraju ove sezone.

Brojna imena se povezuju s katalonskim velikanom. Ipak, za sada nema konkretnih informacija ko bi mogao preuzeti vođenje ovog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Ovi ljudi pricaju o sudijama i u snu i opet im real kriv. Kako su jadni majko mila
4 1
user1624121158
A ko će kazniti Real kada ih štite i država i savez? + sudije ih guraju od kako klub postoji
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi