Laportu pogurao s 40 miliona eura, ovaj nije rekao ni hvala: "Možda je samo prodao dobru priču..."
Katalonski bogataš iz ljubavi dao 40 miliona eura (Foto - Barcelona)

Navarro se ipak ne kaje

Laportu pogurao s 40 miliona eura, ovaj nije rekao ni hvala: "Možda je samo prodao dobru priču..."

Midhat Šljivak

Katalonski biznismen Jose Elias Navarro uplatio je blizu 40 miliona eura u fond Joana Laporte koji je tokom predsjedničke kampanje u Barceloni morao skupiti 125 miliona eura. Laporta mu nakon svega nije rekao ni hvala i gotovo da ne komunicira s većinskim finansijerom kampanje.

Jose Elias Navarrro je prema Forbesu 54. po bogatstvu u Španiji. Ovaj 48-godišnjak ima bogatstvo od milijardu dolara i rukovodi s čak 10 kompanija.

Malo je poznato da je upravo on bio većinski finansijer kampanje koju je 2021. godine imao Joan Laporta, koji je po drugi put došao na mjesto predsjednika Barcelone.

Laporta je dobio izbore, ali Navarro je ostao razočaran činjenicom da ga prvi čovjek kluba poprilično izbjegava.

"Čovjek kojeg sam podržao je bivši potpredsjednik Romeu. Odnos s Laportom gotovo da ne postoji. Zdravo, zbogom i poneka riječ. Vjerujem da neko ko ti pokloni gotovo 40 miliona eura zaslužuje više od toga", rekao je Navarro.

Oglasi

"Nisam bio pozvan čak ni na proslavu pobjede. Na kraju je uputio pozivnicu jer nije imao druge opcije. Vjerovao sam da će nam dati mnogo više pažnje zbog novca kojeg smo ja i partneri ostavili, ali to mu nije ni palo na pamet."

Ne žali ovaj bogataš što je poklonio Laporti gotovo 40 miliona eura. Veliki je navijač Barce i želi klub vidjeti ponovo na samom vrhu.

"Ne žalim što sam dao novac. Ipak sam cule. Bilo bi razočarenje za sve da novi predsjednik nije uspio ispuniti obećanja. Ostajem pri stavu da je najbolji izbor u tom trenutku. Ne bih ga mijenjao za Victora Fonta, iako je Font sjajan menadžer."

Zatim je o Laporti dao svoj zaključni komentar.

Oglasi

"Možda nam je samo prodao dobru priču i radio ono što bismo voljeli vidjeti. Riječi su super, ali djelima ih mora pokriti", istakao je Navarro.

Laporta u klubu od 1998. godine

Joan Laporta počeo je avanturu u Barceloni 1998. godine. Bio je vođa grupe 'Plavi slon' koja je krenula u obračun s bivšim predsjednikom Josepom Luisom Nunezom.

Grupa je pokušala da svrgne predsjednika te godine. Međutim, puč u klubu nije uspio.

Laporta se nije klonio kluba. 2003. godine je na izborima za predsjednika pobijedio Lluisa Bassata. Pobjedu je odnio obećanjem da će dovesti Davida Beckhama.

Na kraju je napravio još bolji posao. Doveo je Ronaldinha, Barca je postala gotovo nepobjediva tokom njegove vladavine i trofeji su se redali jedan za drugim.

Oglasi

Klub je Laporta napustio 2010. godine. Zaželio se ovaj pravnik očigledno kluba, pa se 2021. godine odlučio ponovo kandidovati za predsjednika i dobio je izbore.

Uspio je Barcu podići iz sivila dugova koje klub ima. Oni su premašivali milijardu eura, no u tri godine se on poprilično smanjio, a počeo se i graditi novi Camp Nou.

Mora se priznati da Laporta radi jako dobar posao kao predsjednik kluba i definitivno je bio najbolji mogući izbor katalonskog tima.

Još je međutim dosta posla pred njim. Barcelona je doslovno u živom blatu što se tiče dugova i to se jasno osjeti na ekipi koja ne može dovoditi one najveće zvijezde svjetskog fudbala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi