Raphinha divljao na klupi nakon izmjene, Xavi ga upozorio na treningu, a onda je nastao totalni haos

Brazilac ponovo nezadovoljan

Raphinha divljao na klupi nakon izmjene, Xavi ga upozorio na treningu, a onda je nastao totalni haos

Endin Čaušević

Barcelona je za vikend razočarala svoje navijače jer je remizirala u gostima protiv Getafea (0:0) čime je Real Madrid smanjio zaostatao na 11 bodova. No, meč u Madridu obilježila je reakcija Raphinhe koji je bio bijesan kada ga je Xavi ponovo odlučio izvesti iz igre, a trener Barce odlučio je stati u kraj takvom ponašanju svog igrača.

Katalonski klub je u prethodna dva duela La Lige protiv Girone i Getafea osvojio samo dva boda, a Real Madrid je uspio to da iskoristi i koliko-toliko smanji prednost u odnosu na lidera na tabeli.

Barcelona je u predgrađu Madrida pokušala doći do pobjede i imala nekoliko velikih prilika, ali se Getafe uspio odbraniti.

Ponovo je jedan od najraspoloženijih na terenu bio Raphinha koji je najviše prijetio golu domaćeg tima, ali Xavi je još jednom u finišu utakmice odlučio da Brazilca izvede iz igre što ga je itekako naljutilo.

Ovo nije prvi put da Xavi radi Raphinhi istu stvar i da ga izvodi iz igre iako je on u tom trenutku sigurno najbolji na terenu. Brazilac je par puta pokazao nezadovoljstvo zbog toga, ali protiv Getafea se potrudio da to vidi cijeli svijet.

Raphinha je ljutito izašao s terena u 87. minuti, a potom je rukom počeo da lupa po krovu klupe za rezervne igrače i nešto dobacuje Xaviju, te je bilo svima jasno koliko je ljut i nezadovoljan što je izašao iz igre.

Oglasi

Xavi je dobro vidio reakciju Raphinhe i mogao je čuti ono što mu Brazilac dobacuje, ali trener Barcelone nije htio tome da pridaje značaj u tom trenutku.

Image

Međutim, španski mediji pišu da Xavi nije htio da prešuti takvo ponašanje Raphinhe i da je na jučerašnjem treningu Barcelone odlučio da pozove Brazilca u stranu kako bi mu nešto rekao.

Xavi je u jednoj rečenici rekao Raphinhi da se tako ne smije više ponašati i da mora dostojanstveno reagovati kada trener odluči da ga izvede iz igre, a ne da bespotrebno pravi scene.

No, očito je da se Raphinhi ni to nije svidjelo jer je u nastavku treninga imao ponovo manji sukob s Xavijem.

Naime, Xavi je upozorio Raphinhu na jučerašnjem treningu da je previše oštar u duelima sa saigračima i da se malo smiri, a kako piše Mundo Deportivo Brazilac se naljutio i zbog toga i ponovo nešto dobacio treneru Barce.

Nije poznato da li je došlo do nove svađe između njih dvojice, ali je Raphinha ljutito otišao u svlačionicu govoreći da ga je Xavi namjerno "uzeo na zub".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da Xavi i Raphinha nemaju baš dobar odnos, ali sigurno da Brazilcu tako nesmotrene reakcije neće pomoći da to popravi.

U Barceloni nisu zadovoljni takvim ponašanjem Raphinhe i jasno je da bi on time samo mogao da ugrozi svoj status u klubu. Već se špekuliše da bi ga Barca mogla prodati nakon samo jedne sezone, a takvi istupi koje on radi mu neće pomoći da ostane na Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi