Kao iz prošlog vijeka: Procurio izgled novih dresova Barcelone

Za narednu sezonu

Kao iz prošlog vijeka: Procurio izgled novih dresova Barcelone

Eldar Ganibegović

Footy Headlines, portal koji je specijalizovan za dresove, objavio je fotografije dresova koje bi Barcelona trebala nositi naredne sezone. 

Barcelona je ove sezone osvojila španski Superkup, a ispala iz Kupa kralja, Lige prvaka i Evropske lige. Na dobrom je putu da postane prvak Španije i na dobar način završi sezonu.

Iako su u posljednje tri utakmice bez postignutog pogotka, ipak imaju prednost od 11 bodova ispred Real Madrida koji će im najvjerovatnije morati predati titulu u maju.

Za navijače Barcelone danas dolaze vijesti koje se ne tiču direktno igre na terenu. Naime, objavljene su fotografije dresova u kojima bi Blaugrana trebala igrati naredne sezone.

Footy Headlines je otkrio kako će Barcelonini domaći dresovi izgledati - bit će vrlo slični onima iz 1992. godine. Na prednjoj strani bit će tri široke, okomite pruge: dvije kestenjaste i jedna tamnoplava.

Proteklih sezona bili su dosta uži, no klub se orjentisao na povratak klasici. Ipak, neće biti baš na uobičajeni način.

Oglasi

Rub svake pruge bit će u obliku dijamanta, za što portal vjeruje da je inspirisan starim logom ženske momčadi Barcelone. Tu nije kraj. Dres će također sadržavati trenutni logo Katalonaca, ali uz jednu promjenu - bit će dodan suptilni dijamant koji će biti vidljiv pod svjetlom, također kako bi se odala počast ženskoj ekipi Barcelone.

[twitter]https://twitter.com/Footy_Headlines/status/1648008506706894856?s=20[/twitter]

Dosta reakcija izazvale su informacije o gostujućem dresu. Već u septembru 2022. godine katalonski "Sport" objavio je da će se momčad Xavija Hernandeza odlučiti za bijelu varijantu koja se do sada povezivala prvenstveno s Real Madridom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrijedi napomenuti da je Barcelona već imala priliku igrati u takvim dresovima prije otprilike pola stoljeća. Između ostalog, 70-ih godina dvadesetog stoljeća bijeli dresovi bili su klasična gostujuća oprema Katalonaca. 

Domaće dresove, dakle, sada smo vidjeli, a ostaje da saznamo da li ćemo Barcelonu gledati u bijelim dresovima iduće sezone. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Levante za sirotinju, dobar dres!!!
1 0
Jesu platili za ovo ili su aktivirali petu polugu hahaha buhahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije