Najava Joana Laporte mogla bi uzdrmati svijet fudbala
Foto - EPA

Najava Joana Laporte mogla bi uzdrmati svijet fudbala

Midhat Šljivak

Joan Laporta preporodio je Barcelonu od povratka u klub prošle godine.

Iako je katalonski gigant u ogromnim dugovima, predsjednik Barce je sklopio poslove koji su omogućili njegovom timu da se vrati u borbu za potpise velikih imena svjetskog fudbala.

Ipak, Laporta će ostati upamćen i kao čovjek u čijoj eri je klub napustio Lionel Messi. Sa zvijezdom argentinskog fudbala nije bilo moguće postići dogovor o novom ugovoru i on je otišao u PSG.

Međutim, predsjednik katalonskog velikana ima namjeru da Messija vrati u klub. To je otkrio u razgovoru za ESPN.

"Nadam se da priča Lionela Messija s Barcelonom još nije završena. Mislim da je tako. Sve je otvoreno i naša je obaveza da mu osiguramo mnogo ljepši kraj nego što je to bio. Kao predsjednik Barcelone, osjećam se dužan prema Messiju", rekao je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Velika je ovo najava Joana Laporte, ali malo i nerealna jer teško da će Messi htjeti da se vrati nakon suza koje je isplakao na odlasku.

Argentinac je do 2021. godine proveo kompletnu karijeru u Barceloni. Osvojio je sve što je mogao i u 778 odigranih utakmica postigao je 672 gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Pa novinaru dragi, možda misli igrom slučaja da se vrati u nekoj drugoj funkciji,mora li biti kao igrač?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije