Laporta žestoko napao Real Madrid: Zašto se žale? Pa, jučer ste vidjeli još jedan skandal!
Foto - EPA

Kandidat za predsjednika Barcelone

Laporta žestoko napao Real Madrid: Zašto se žale? Pa, jučer ste vidjeli još jedan skandal!

Midhat Šljivak

Kandidat za predsjednika Barcelone Joan Laporta žestoko je napao Real Madrid.

Laporta će biti glavni favorit za predsjednika katalonskog velikana na izborima koji su zakazani za 24. januar, a on je već sad odlučio da krene sa napadima na najvećeg rivala - Real Madrid.

Komentarisao je on situaciju oko igranja rukom sa meča Eibar - Real Madrid kada domaćem timu nije dosuđen penal.

Istakao je Laporta da ne voli VAR, ali da su neke situacije i bez toga čiste kao suza.

"Ruka kao kuća. To je bio čist penal i svi smo to vidjeli. Poludio sam zbog toga. Ne volim VAR, uništava autentičnost fudbala. Ne mogu se navići da se prekida slavlje kod golova, da se povlače neke crvene i zelene linije... Razgovarat ću sa ljudima zaduženim za VAR, morat će mi dosta toga da objasne", rekao je Laporta.

Komentarisao je i činjenicu da je predsjednik Real Madrida Florentino Perez govorio da je njegov klub diskriminisan u odnosu na druge i da se često odluke donose protiv Kraljeva.

"Nemaju nikakvu podlogu u onom što govore. Sudili su mnoge stvari u njihovu korist i uvijek su kao za milimetar bili u pravu. Vidjeli ste jučer (nedjelja) još jedan primjer. To je skandal i ne znam kako se mogu žaliti. Jasno je da ih se favorizira", rekao je Laporta.

Perez se žalio na diskriminaciju Reala, pa dobio odgovor: Imaš daljinski i 'objektivne' komentatore

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez požalio se kako je njegov klub diskriminisan od strane producenata i komentatora tokom prijenosa utakmica.

Perez smatra da se određene stvari ne prikazuju jer se radi o Real Madridu, a žalio se i na objektivnost komentatora.

"Tokom TV prijenosa često ne pokazuju ponovljene snimke veoma važnih trenutaka. Uvijek sam govorio da nas producenti tretiraju drugačije u odnosu na ostale timove", rekao je Perez i dodao je:

"Svi mogu vidjeti razliku, ne samo u tim snimcima, već i u ljudima koji komentarišu utakmicu koji nikad nisu na strani Real Madrida. Nisam se nikad miješao u to, ali to je istina. Tretiraju Real drugačije u odnosu na druge timove u ligi", smatra Perez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije dugo trebalo da stigne odgovor predsjedniku Kraljeva. Javio se prvi čovjek La Lige Javier Tebas.

"Što se tiče onog što govori o prijenosima. Ako misli da nema objektivnosti, na daljinskom ima opciju da prati komentar ljudi sa klupske televizije. Oni su sigurno 'objekvtivniji'", poručio je Tebas.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skopidoo
E moj Laporta niko ti nije kriv sto tvoja barcelona igra ocajno pa je pitanje hoce li biti u prvih 5 na tabeli,nemoj svoje komplekse lijecit apsurdnim izjavama..
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti