Joan Laporta potvrdio da slijede velike promjene u Barceloni: Od naredne sedmice serija odluka!
Foto - EPA

Predsjednik katalonskog kluba najavio

Joan Laporta potvrdio da slijede velike promjene u Barceloni: Od naredne sedmice serija odluka!

M. Šljivak

Predsjednik Barcelone Joan Laporta najavio je ogromne promjene u klubu tokom ljeta.

Laporta želi vratiti katalonskog velikana na pobjedničke staze i namjerava poprilično izmijeniti ekipu.

Mundo Deportivo je prije nekoliko dana otkrio imena 14 fudbalera koje Laporta namjerava prodati. Među njima je i Miralem Pjanić, a predsjednik Barcelone je potvrdio da će biti velikih promjena.

"Jedan ciklus je završen i radimo na potpunom renoviranju tima. To se mora učiniti", rekao je Laporta i nastavio je:

"Ranije sam već rekao da ću sve sagledati kad se sezona završi. Utakmice, stav ekipe, mentalitet i ambiciju igrača. Od naredne sedmice krećemo sa serijom odluka i nakon toga ćemo davati komentare", istakao je Laporta.

Oglasi

Želja Laporte je da tim sa Camp Noua ponovo stigne na krov Evrope i La Lige.

"Ispali smo u ranoj fazi Lige prvaka, a prvenstvo smo izgubili na nevjerovatan način. Sad moramo naporno raditi kako bismo imali tim koji je spreman da osvoji Ligu prvaka i La Ligu", poručio je Laporta.

Barceloni stiže 500 miliona eura

Predsjednik Barcelone Joan Laporta osigurao je klubu pozajmicu od 500 miliona eura.

Kako navodi ESPN, Barcelona je dobila pozajmicu od 500 miliona eura i to od američkog investicionog fonda Goldman Sachs.

Od ove cifre 100 miliona eura će katalonskom klubu biti uplaćeno odmah, a tim novcem će biti pokriveni troškovi neisplaćenih plata fudbalerima.

Oglasi

Barcelona je u ogromnim finansijskim problemima. Trenutno su najzaduženiji tim Evrope i njihovi dugovi iznose nevjerovatnih milijardu i 200 miliona eura.

To je napravilo ogroman problem Laporti koji je pokušavao osigurati pozajmicu za klub, kako bi se koliko-toliko smanjili dugovi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je u tome i uspio. Goldman Sachs je odlučio da posudi 500 miliona eura katalonskom gigantu, ali nema dileme da će od ovog posla imati dobar profit.

Barcelona će u ljetnom prijelaznom roku pokušati da proda fudbalere koji imaju visoke ugovore, a koji nisu u prvom planu i tako se namjerava dodatno rasteretiti finansijski dio u klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Svaka čast Messiu da se razumijemo, ali mislim da je vrijeme da ga se Barca riješi. Čitava igra se vrti oko jednog igrača, čitav klub tako organizovan da se njemu udovoljava. Trebaju radi dobrobit kluba rasteretiti budžet, pa samo on ih košta 100 mil. godišnje. A nije to više ni onaj Messi od prije 6, 7 godina. Nemože jedan čovjek donijeti ligu šampiona, svaka čast na postignutom al brate, previše tereti budžet kluba.
7 6
salt_city
Sve ove vijesti o Barci od jutros, mogli su stavit u jedan text..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije