Barcelona ponudila Atleticu nevjerovatnu razmjenu
Foto - EPA

Katalonci se pokušavaju riješiti Griezmanna

Barcelona ponudila Atleticu nevjerovatnu razmjenu

M. Šljivak

Ekipa Barcelone navodno je ponudila madridskom Atleticu poprilično zanimljivu razmjenu igrača.

Španski mediji tvrde da je katalonski velikan Jorgandžijama ponudio njihovog bivšeg fudbalera Antoinea Griezmann i to u zamjenu za mladog Portugalca Joaa Felixa.

Nakon što su se pojavile informacije da Barca nudi razmjenu, predsjednik madridskog kluba Enrique Cerezo je u razgovoru za El Larguero istakao da su male šanse da se razmjena dogodi.

"Griezmann? Sjajan igrač i nadam se da će nekad ponovo zaigrati za nas. Međutim, ne vjerujem da Barca želi da ga se riješi. Svaki tim bi ga volio u svojim redovima", rekao je Cerezo i zatim je komentarisao šanse o odlasku Felixa.

"Mogućnost njegovog odlaska? Ne postoji! Treba mu vremena da se prilagodi i kada krene njegov uzlet, bit će jedan od najboljih na svijetu. Igrači nisu mašine", poručio je Cerezo.

Bez obzira na izjavu Cereza, Barcelona je spremna da se riješi Griezmanna. Potvrdio je to i stručnjak za transfere Fabrizio Romano, a navodno PSG je bio jedan od onih koji su zainteresovani.

Međutim, francuski fudbaler ne želi u redove pariškog tima i ako mora otići, radije bi karijeru nastavio u engleskoj Premier ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je u Barcelonu stigao 2019. godine iz Atletica za 120 miliona eura, a ove sezone je u dresu katalonskog kluba odigrao 50 utakmica i ima učinak od 19 golova i 12 asistencija.

Joao Felix je u Madrid stigao kao zamjena za Griezmanna. Plaćen je Benfici 128 miliona eura, a on je ove sezone na učinku od 10 golova i šest asistencija u 39 nastupa za Jorgandžije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Felix prevara zivota ne vrijedi ni 10 miliona
1 2
Mele
Da daju mladog i boljeg igraca za starijeg, ma znas da hoce.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi