Legendarni Stoičkov branio Koemana, istakao kojeg igrača Barca mora podhitno da proda

Igrače krivi za neuspjeh

Legendarni Stoičkov branio Koemana, istakao kojeg igrača Barca mora podhitno da proda

E. Škorić

Ronald Koeman se nije proslavio u prvoj sezoni na klupi Barcelone, ali i dalje ima podršku.

Još nije poznao hoće li Koeman biti bivši, u Barceloni sigurno razmatraju mogućnost da dovedu novog trenera, a nizozemski stručnjak u međuvremenu je dobio podršku od bivšeg igrača Barcelone, legendarnog Bugarina Hrista Stoičkova.

"Svi pričaju samo o Koemanu, ali on nije kriv. Na teren izlazi 11 igrača i oni igraju, ne Koeman", rekao je Stoičkov za televiziju TUDN.

Legendarni napadač Barcelone je potom oštro kritikovao francuskog reprezentativca Antoine Griezmanna.

"U utakmicama protiv Liverpoola, Juventusa, PSG-a, Real Madrida i Atletica nije pokazao da stvarno košta toliko novca. Kada je on na terenu, Barcelona igra s desetoricom. Moraju ga podhitno prodati", naglašava Stoičkov.

Ove sezone je Griezmann u 35 ligaških utakmica postigao 12 golova, a u prosjeku igra po 72 minute. Ima uz to i sedam asistencija.

Oglasi

Barcelona je porazom od Celte na Camp Nouu u nedjelju definitivno ostala bez šansi za La Ligu, od Lige prvaka se rano oprostila, ali uspjela je da osvoji Kup Kralja nakon uvjerljive pobjede nad Athleticom.

Španski mediji jučer su objavili da će Koeman 99% na kraju ove sezone dobiti otkaz iako je proveo samo jednu sezonu na klupi Barcelone.

On s Barcom ima ugovor na još godinu dana, ali Joan Laporta nije zadovoljan njegovim rezultatima i svjestan je da se nešto mora mijenjati u ekipi. Mnogi su očekivali da bi Koeman ove sedmice mogao dobiti otkaz, ali se to neće desiti.

Laporta je odlučio da je sada najbolje da se pričeka kraj sezone do koje je ostala samo jedna utakmica, a onda će obaviti razgovore s Koemanom i fudbalerima kako bi mogao doći do najboljeg rješenja.

Katalonski Sport jutros je objavio da Laporta ne krije da želi da se Xavi vrati u klub već ovog ljeta, ali također cilj mu je da se na lijep način rastane s Koemanom i ne želi mu dati otkaz dok se sezona ne završi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se samog Koemana tiče, on sebe i dalje vidi tu gdje jeste.

"Želim ostati i nastaviti svoj posao u Barceloni ukoliko imam podršku kluba i igrača", poručio je Koeman nakon poraza od Celte.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiHScout
ni taj covjek nema pojma
8 1
amex
Koeman što prije ode bolje za Barcelonu..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi