Kounde odlučio prekinuti sva nagađanja: "Samo da razjasnim, nigdje ja ne idem"
Francuski defanzivac Jules Kounde nema namjeru da napusti Barcelonu ovog ljeta (Foto: EPA)

Francuz se oglasio

Kounde odlučio prekinuti sva nagađanja: "Samo da razjasnim, nigdje ja ne idem"

Midhat Šljivak

Francuski defanzivac Jules Kounde (24) nema namjeru napustiti Barcelonu iako su brojni španski mediji objavili kako je od kluba zbog nezadovoljstva zatražio odlazak. Kounde se oglasio i saopštio je da on ništa nije tražio i da nema namjeru da ide.

Jules Kounde saopštio je danas kako nema namjeru napustiti Barceloni. Španski mediji jučer su objavili kako je Francuz nezadovoljan na Camp Nou i da je od rukovodstva kluba zatražio transfer.

Međutim, on je danas odlučio javno reagovati i prekinuo je sve špekulacije koje kruže. Tvrdi da nije ništa tražio od kluba i da ostaje.

"Da razjasnim. Nikad nisam tražio da idem, pa tako i neću otići nigdje", rekao je Jules Kounde na Twitteru.

Ovaj 24-godišnji defanzivac stigao je u Barcelonu iz Seville u ljeto prošle godine. Plaćen je 50 miliona eura.

Oglasi

Kounde može igrati na više pozicija u odbrani, a trener Barcelone Xavi Hernandez ga je najviše koristio na desnom beku, što je pozicija koja je poprilično 'škripala' u katalonskom klubu ove sezone.

To je i dovelo do nezadovoljstva francuskog fudbalera. On želi igrati na štoperskom mjestu, pa je na beku žrtvovan.

Nezadovoljstvo je javno saopštio Xaviju. Nema namjeru više igrati na desnom beku izuzev u slučaju nužne potrebe, pa će Barca morati da pronađe rješenje za tu poziciju u ljetnom prijelaznom roku.

Jules Kounde je ove sezone u dresu tima s Camp Noua upisao 38 nastupa i ima učinak od jednog pogotka i šest asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski reprezentativac je tri godine igrao u Sevillu, a ponikao je u francuskom velikanu Bordeauxu.

Za francuski nacionalni tim debitovao je 2021. godine. Odigrao je 20 utakmica i ima srebro sa Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Šmokljo, Pjanic br.2 u barci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti