Težak je 30 miliona: "Sa 18 mi je majka umrla pred očima, postao sam robot, fudbal igram što moram"

Joao Cancelo otvorio dušu

Težak je 30 miliona: "Sa 18 mi je majka umrla pred očima, postao sam robot, fudbal igram što moram"

Admin Čaušević

Jedan od najboljih bekova svijeta je uspio preživjeti saobraćajnu nesreću kao dijete, ali to nije bio slučaj sa njegovom majkom. Sada ovaj 29-godišnjak svaki meč igra u spomen na nju i ona je razlog što se bori za sebe i za porodicu.

Joao Cancelo je trenutno član Barcelona, a do 29. godine je uspio igrati za Valenciju, Inter, Juventus, Manchester City i Bayern. To najbolje govori o njegovim kvalitetima.

Ipak, još kao dječak je preživio veliku tragediju. Imao je 18 godina kada mu je poginula majka u saobraćajnoj nesreći.

"Kada sam izgubio majku, osjećao sam se kao na dnu bunara", rekao je Cancelo u jednom od ranijih intervjua.

"Osjećao sam se poput robota koji mora obaviti svoj posao, zatim otići kući, zatim još jedan dan – iz dana u dan. Kad sam izgubio majku, nisam uživao u fudbalu; igrao sam jer sam morao. Stvarno sam mislio odustati jer više nije imalo smisla."

Oglasi

"Ali ljudi iz Benfice su stalno zvali, tražili me da se vratim jer su vjerovali u moj potencijal."

“Moj otac je pustio da se stvari smire, a onda mi se obratio. Rekao je da me treba i on i moj brat, trebaju me da imaju snage nastaviti i morao sam postati glava kuće."

"Tada sam već potpisao profesionalni ugovor s Benficom i velik dio svog novca korišten je za uzdržavanje porodice, pa sam odlučio ponovno igrati. U početku nije bilo lako. Nisam imao snage, ni želje, ali taj razgovor s ocem i ljubav koju gajim prema ovom sportu su me natjerali da sve prebrodim.

"Moja se ljubav prema igri postupno počela vraćati; osmijeh mi se polako vratio. To je ono o čemu se radi u životu. Koliko god naši gubici bili veliki, moramo nastaviti. Čitao sam puno stvari o ratnicima i neke stvari stvarno odjekuju u meni."

"Stvarno bih volio razgovarati s majkom jer uvijek nešto nedostaje. Čak i kada postignem nešto važno, uvijek postoji taj osjećaj. Kao da uvijek imam prazninu u srcu jer nje fizički nema."

"U Portugalu uvijek idem na groblje da je vidim. To mi je kao obaveza. Tamo se osjećam dobro, pored nje. Iako ona fizički nije tu, osjećam se dobro. Čisti moju dušu, moje loše energije i pomaže mi da živim sretnije."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Veliki dio moje ljubavi prema fudbalu dugujem mojoj majci. Proživio sam sjajne trenutke s njom. Često kad igram osjećam se kao da me ona gleda. Uvijek bih pogledao prema tribinama prije početka utakmice, ali nje više nema."

Inače, Canelo je već dugi niz godina u vezi sa Danielom Machado. Njih dvoje su 2019. godine dobili djevojčicu. Njegovo bogatstvo se trenutno procjenjuje na 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi