Cancelo novinarima u Zenici: "Bio je to šamar za one koji..."

Sretan zbog pobjede

Cancelo novinarima u Zenici: "Bio je to šamar za one koji..."

Edmir Škorić

Defanzivac Portugala Joao Cancelo govorio je za portugalske medije nakon visoke pobjede nad Bosnom i Hercegovinom (5:0) u Zenici na stadionu Bilino polje.

Cancelo je odbio stati bh. novinarima uz obrazloženje da ne zna engleski jezik, ali je na portugalskom dao komentar novinarima iz njegove zemlje.

Bek Barcelone postigao je spektakularan gol i učestvovao je u ovoj fantastičnoj pobjedi Portugalaca, koji su već ranije protiv Slovačke osigurali odlazak na Euro naredne godine u Njemačkoj.

Bio je jedan igrač koji je ostao opušten, kako zbog onoga što je radio na terenu, tako i zbog svojih izjava nakon meča. Upitali su ga najprije o njegovom slavlju kod gola.

“Ovako sam to proslavio jer su o meni izašle vijesti koje nisu bile vezane uz fudbal, a ono što sam učinio je da pokažem da morate cijeniti sebe. Bio je to šamar onima koji me kritikuju. Uvijek sam bio profesionalac. Ima onih koji prodaju lošu sliku o meni, ali to nije istina. Imam dobro srce i činim sve što mogu da pomognem Portugalu i Barci", rekao je Cancelo, koji se potom suočio s pitanjima na kojoj strani više voli da igra.

Oglasi

“Igrati lijevo ili desno? Isto je, moj najbolji učinak bio je na lijevoj strani, ali to nije bitno. Svestran sam, od svih sam puno naučio i danas sam puno zreliji. Ovdje sam da pomognem Portugalu i danas možemo proslaviti pobjedu i prvo mjesto".

Mnogi Portugal smatraju jednim od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, što i ne čudi s obzirom na to kakve su partije pružali tokom kvalifikacija i sa kakvim talentom i kvalitetom raspolažu.

"Znamo da postoje neke sjajne ekipe poput Francuske, Njemačke, Nizozemske, Španije... Ali imamo pojedinačne igrače na razini tih timova. Neke stvari moramo poboljšati. Danas je bilo gotovo sve savršeno. Napredujemo jer imamo kvalitetne igrače u velikim klubovima i imamo obavezu biti favoriti", rekao je Cancelo.

Nedavno je fudbaler Barcelone doživio težak trenutak kada se obračunao s navijačima katalonskog tima. Nakon što je napustio trening, mnogi su htjeli da se slikaju s njim ili da dobiju autogram, on je to odbio uz riječi da to nisu navijači Barce i da samo žele fotografije i autograme kako bi ih prodali i zaradili novac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Cancelo je tada rekao da postoje neki ljudi koji su uvijek tu i shvatio je da se tu ne radi o navijačima već isključivo o bezobraznicima koji na taj način namjeravaju ostvarivati zaradu.

Portugal će do kraja kvalifikacija odigrati još dva meča, potpuno rasterećeno. Gostovat će 16. novembra Lihtenštajnu, a tri dana ugostiti Island. Bit će to samo dodatne kontrlne utakmice za izabranike Roberta Martineza da se što bolje uigraju za Euro 2024.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi