Priča večeri Lige prvaka: Djevojku vozi na romobilu, nema tetovaža i skupo auto, daje 25% plate...

Obilježio je prve mečeve četvrtfinala

Priča večeri Lige prvaka: Djevojku vozi na romobilu, nema tetovaža i skupo auto, daje 25% plate...

Admin Čaušević

Trebale su mu 44 utakmice i preko 3.400 minuta da postigne svoj prvi gol u Ligi prvaka. Uradio je to na najbolji mogući način. Trasirao je put svom timu ka velikoj pobjedi i vrlo izvjesnom plasmanu u četvrtfinale. On je sve ono što nisu moderni fudbaleri. 

Kada igrate za jedan od najboljih klubova na svijetu logično bi bilo da koristitet društvene mreže i obavještavate milione svojih fanova o tome gdje ste, kako provodite svoje vrijeme ili se javite nakon svake utakmice uz priloženu fotografiju.

Ipak, jednog čovjeka to ne zanima. Na svijetu je među najboljim na svojoj poziciji, sigurno je da ima milione fanova, međutim Instagram, Facebook, TikTok i ostale platforme za svoje navijače mu uopšte nisu zanimljivi.

U prvom susretu između Manchester Cityja i Bayerna Rodri je postigao fenomenalan gol u 27. minuti. Namjestio se na ljevicu i plasirao loptu pod samu prečku. 

Golove u karijeri postiže rijetko, kada to uradi uglavnom se radi o golčini. Baš kao što je to bio slučaj protiv Bayerna. Žargonski rečeno njegov projektil ne bi odbranila ni tri golmana.

Oglasi

"Ovo je sjajan rezultat za nas, ali i način na koji je ekipa igrala. Danas nam je ključna bila defanzivna igra. Bilo je super i shvatili smo kako ih kazniti. Bilo je posebno za mene postići svoj prvi gol u Ligi prvaka", rekao je Španac nakon pobjede od 3:0.

Rodri je u Manchester City stigao prije skoro četiri godine iz Atletico Madrida i plaćen je 70 miliona eura. Pokazao se kao jedno od najboljih pojačanja u eri Pepa Guardiole.

Ovaj 26-godišnjak živi diskretan i miran život. Poznat je po tome da ne voli skupe automobile, pa je tako snimljen kako se sa djevojkom Laurom voza na romobilu.

@marca.com

🛴 Rodri, de paseo tranquilamente por Doha... Y mientras su novia, sufriendo por alcanzarle 😅

♬ original sound - Diario MARCA

Zanimljiv je i podatak da na svom tijelu nema niti jednu tetovažu kako bi mogao donirati krv.

Sa platom od 250.000 eura sedmično među plaćenijim je igračima Građana, a interesantno da čak 25% svojih primanja prosljeđuje dobrotvornim organizacijama u Španiji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dok je igrao za Villarreal i Atletico Madrid živio je u studentskom domu što je nevjerovatno za igrača koji nastupa u seniorskom fudbalu i to u La Ligi. Tokom pandemije Covida-19 uspio je završiti i fakultet.

S obzirom na igrački kvalitet, ponašanje, skromnost i profesionalizam nema sumnje da je Rodri želja svakog trenera, a sreću da ga trenira ima Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

snupi
Respekt. Svaka cast momak, ostani takav.
2 0
Nerkobobo
Kakve veze imaju tetovaže sa darivanjem krvi?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti