Javnost podijeljena: Je li Porto pokraden za penal protiv Barcelone?

Mišljenja su različita

Javnost podijeljena: Je li Porto pokraden za penal protiv Barcelone?

Eldar Ganibegović

Barcelona je slavila protiv Porta na gostovanju, ali vrlo lako je rezultat na kraju mogao biti i drugačiji. Mnogi su mišljenja da je portugalski predstavnik pred kraj oštećen i za penal.

Utakmicu 2. kola Lige prvaka između Porta i Barcelone obilježile su mnoge kontroverzne odluke glavnog suca Taylora. Barcelona je na kraju upisala pobjedu od 0:1, ali...

Prvo je nakon jednog starta nad Lewandowskim engleski sudija izbjegao svirati i faul. Koliko je situacija ozbiljna, dovoljno govori to što je Poljak napustio igru u 34. minuti.

Igrači Porta su u dva-tri navrata tražili kazneni udarac. Sudija iz Engleske na to je samo odmahivao rukama i, reklo bi se, bio u pravu.

Međutim, vrlo kontroverzna situacija pred kraj utakmice i pri vodstvu gostiju. Dodijeljen je penal, ali je onda odluka promijenjena.

Igrala se 77. minuta kada je Taylor pokazao na bijelu tačku. Cancelo je igrao rukom i dosuđen je penal za domaću ekipu.

Oglasi

Očigledno je bilo da je Joao Cancelo igrao rukom, no penala na kraju nije bilo nakon VAR provjere. Također, prije ove situacije mnogi smatraju da je igrač Porta igrao rukom. Da li je Porto oštećen, pogledajte i procijenite sami.

[twitter]https://twitter.com/PaadoudouT/status/1709681215366672733[/twitter]

Nekako i ne čudi da se kontroverze vežu za nekog engleskog suca. Sjetimo se samo utakmice za vikend između Tottenhama i Liverpoola i cirkusa koji je napravljen. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilo kako bilo, tri boda idu u Barcelonu koja je sada prva na tabeli u grupi H sa šest bodova. Shakhtar i Porto imaju po tri, dok je Antwerp bez bodova. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PitBull1921
Iz aviona se vidi da je igrač Porta prvi igrao rukom, o čemu seru ubnt i ekipa?
2 3
user1620593935
Hahahah pa prije toga igrac Porta igrao rukom. Promjenite ime u PenalMadrid.ba... Barca zasluzeno pobjedila a ne kao Penal Madrid koji moze samo uz pomoc sudija da nesto osvoji. Jedini klub koji nikad nista nije osvojio bez pomoci sudaca.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi