Barcelona slavila na Dragau, ali zbog Lewandowskog navijači ovog kluba neće mirno spavati

Lazio u nadoknadi do trijumfa

Barcelona slavila na Dragau, ali zbog Lewandowskog navijači ovog kluba neće mirno spavati

Eldar Ganibegović

Ranije danas u grupama E i H Atletico Madrid je kao domaćin savladao Feyenoord (3:2), dok je kao gost Shakhtar pobijedio Antwerp nakon preokreta s 2:3. Večeras su odigrane i preostale dvije utakmice drugog kola Lige prvaka u ovim grupama. Na Celtic Parku s 1:2 Lazio je slavio protiv Celtica, dok je Barcelona s 0:1 slavila kod Porta.

Kada je meč u Škotskoj u pitanju, dva gola u prvih pola sata. O'Riley je doveo domaći tim u vodstvo u 12. minuti, da bi izjednačenje gostima donio Romagnoli.

Poništen je gol Palme u 81. minuti zbog ofsajda, a onda je Lazio u šestoj minuti nadoknade stigao do trijumfa. Pogodio je Pedro na asistenciju Guendouzija. 

Nakon ove utakmice u grupi E nije ništa riješeno. Atletico je prvi s četiri boda, koliko ima i Lazio. Feyenoord ima tri, a Celtic je bez bodova. 

Mnogo je zanimljivije bilo u Portugalu. Barcelona je upisala novu pobjedu, ali itekako brine stanje Roberta Lewandowskog, no krenimo redom.

Oglasi

Prvu ozniljniju šansu imao je Porto. Igrala se 17. minuta kada Ter Stegen zaustavlja sjajan udarac Eustaqija.

Tri minute kasnije Porto traži penal. Taremi je pao u kaznenom prostoru Katalonaca, ali sudija je samo odmahnuo rukom.

Barcelona je do prve ozbiljnije prilike došla u 23. minuti. Joao Felix je ispalio projektil, ali je Diego Costa odbranio njegov udarac.

Igru je u 34. minuti morao napustiti Robert Lewandowski. Carmo ga je srušio, sudija nije dosudio ni faul, a Poljak je kasnije zatražio izmjenu i ušao je Torres.

Oglasi

Upravo on je postigao pobjedonosni pogodak. Bila je prva minuta nadoknade prvog dijela kada je Torres iskoristio grešku domaće ekipe i zabio za 0:1.

Na samom startu drugog dijela Porto je mogao do izjednačenja. Joao Mario je šutirao, ali tik pored gola Blaugrane.

Ponovo je Porto u 53. minuti tražio penal. Ovaj put je u glavnoj ulozi bio Pepe, ali ni on nije uspio iznuditi najstrožju kaznu.

Do kraja meča briljirao je Ter Stegen. Zaustavio je udarce Wendella, Taremija i Galena, te sačuvao tri boda gostima iz Španije.

Porto je u 77. minuti dobio i penal nakon što je sudija vidio igranje rukom Cancela. Ipak, nakon VAR intervencije, ova odluka je poništena i može se reći da Porto večeras nije imao ni sreće. 

Oglasi

Spomenimo i to da je Barcelona meč završila s 10 igrača. Gavi je požutio u 37. minuti, pa u nadoknadi i morao je malo prije kraja van igre. 

U grupi H Barcelona ima šest bodova, po tri imaju Porto i Shakhtar, dok je Antwerp na dnu i bez bodova.

Liga prvaka, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa E:
Celtic - Lazio 1:2

Grupa H:
Porto - Barcelona 0:1

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Kriminalna hobotnica ima svoje pipke i u LP. Cist penal ponisten Portu. Samo je sudija rame vidio kao ruku. Barcelona je sramota svjetskog fudbala.
4 2
user1620593935
Tako se pobjeđuje, a ne kao Penal Madrid koji moze samo uz pomoc sudija da nesto osvoji. Jedini klub koji nikad nista nije osvojio bez pomoci sudaca.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi