Yamal nestao sa terena na 10 minuta, Xavi izjavom zabrinuo sve: "Rekao mi je da već neko vrijeme..."

Dečku je tek 16 godina

Yamal nestao sa terena na 10 minuta, Xavi izjavom zabrinuo sve: "Rekao mi je da već neko vrijeme..."

Admin Čaušević

Lamine Yamal je kupio fudbalski svijet svojim odličnim partijama u dresu Barcelone iako tek ima 16 godina. Ipak, nakon utakmice protiv Porta u Ligi prvaka stižu zabrinjavajuće vijesti o stanju velikog talenta Barcelone. 

Barcelona je teškom mukom u gostima pobijedila Porto sa 1:0, a odlučio je gol rezerviste Ferrana Torresa koji je nekako zabio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. 

Katalonci su osvojili tri vrijedna boda, ali su prema svemu sudeći na neko vrijeme ostali bez Roberta Lewandowskog koji se povrijedio u prvom dijelu. 

Xavi je poslije utakmice kazao da je Poljak dobio snažana udarac u zglob te da će se o stanju povrede znati više u narednim danima. 

Ipak, ono što može da posebno brine je izjava o Yamalu koji je definitivno otkriće sezone u Ligama petice jer zaista briljira.

Oglasi

Ovaj 16-godišnjak je meč počeo kao starter, ali je sa terena nestao u drugom poluvremenu i nije ga bilo 10-ak minuta kada su Katalonci igrali sa igračem manje.

Yamal je napustio teren u 71. minuti te je otišao toalet nakon što mu je Xavi dao dozvolu, nije se vraćao do 80. minuta pa je umjesto njega ušao Marcos Alonso.

"Yamal je bolestan, već neko vrijeme mi to govori. Rekao sam tokom kratke pauze da bude brz i ode u toaleta, ali mi je na kraju odgovorio da neće moći da se vrati na teren", kazao je Xavi. 

Početkom oktobra Yamal je potpisao novi ugovor s Barcelonom uz otkupnu klauzulu od čak milijardu eura, a u dosadašnjem dijelu sezone već je skupio deset nastupa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U septembru je sa 16 godina i 57 dana postao najmlađi debitant u historiji A selekcije Španije te ujedno i strijelac jer je zabio u trijumfu nad Gruzijom sa 1:7.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1692778042
Čudo od milijardu se usralo na terenu hahahahahahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi