Pogrešno vrijeme za velike odluke? Xavi prelomio i završio s velikom zvijezdom
Xavi je pod velikim pritiskom (Foto: EPA)

Nema više povratka

Pogrešno vrijeme za velike odluke? Xavi prelomio i završio s velikom zvijezdom

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez navodno je donio odluku da klub ne otkupi ugovor portugalskog ofanzivca Joaa Felixa. Ovu vijest donio je madridski El Chiringuito.

Joao Felix stigao je početkom ove sezone na posudbu u Barcelonu iz madridskog Atletica. Imao je jako dobar početak sezone, ali u posljednje vrijeme igra zaista skromno i čini se kao da polako gubi formu.

Čini se kako njegovi nastupi ne uveseljavaju previše ni trenera Barce Xavija Hernandeza. On je navodno već donio odluku da mu Felix ne treba i saopštit će klubu kako nema potrebe da otkupljuju njegov ugovor.

Ovu vijest je objavio madridski El Chiringuito. Međutim, s obzirom na to da je ovaj magazin blizak Realu i da su u prošlosti imali dosta promašaja u najavama, ove informacije naravno treba uzeti s rezervom.

Ono što je sasvim sigurno je da Xavi očekuje mnogo više od Felixa. On je u popriličnom padu forme i jasno se to vidi na utakmicama koje igra Barca.

Oglasi

Portugalac je ove sezone odigrao ukupno 22 utakmice u dresu Barcelone i ima šest pogodaka i tri asistencije.

Joao Felix se obrukao protiv niželigaša

Kup meč s niželigašem Barbastrom u kojem je na terenu proveo 71 minut za portugalskog fudbalera bio je jedan od najgorih u profesionalnoj karijeri. Na terenu nije napravio ništa.

On je u ovom meču izgledao kao niželigaški igrač. Protivnici su ga bez većih problema zaustavljali i nevjerovatno je da Xavi nije vidio kako Joao Felix ne stvara nikakvu prednost na terenu.

U odigranih 70-ak minuta napadač Barce je izgubio čak 15 lopti, dobio je samo dva duela od devet u kojima je bio, nije imao oduzetih lopti, niti značajnih dodavanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odigrati ovakav meč je istinska bruka za čovjeka koji je prije nekoliko godina koštao 130 miliona eura. Atletico je definitivno promašio investicijom u njega.

Vidjet ćemo šta će na kraju Barca odlučiti o njegovoj sudbini. Joao Felix ima privremene bljeske, ali trenutno radi premalo da bi ostao u jednom od najvećih timova svijeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Izmuzla se priča o Negreiri, sada malo o Felixu, a?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi