U Madridu muk i nevjerica: Osvojio 18 trofeja sa Realom, sada za malo novca ponuđen Barceloni

Ko zna šta će biti od svega

U Madridu muk i nevjerica: Osvojio 18 trofeja sa Realom, sada za malo novca ponuđen Barceloni

Edmir Škorić

Kao fudbaler Real Madrida se proslavio i osvojio 18 trofeja, a sada nije isključeno da obuče dres rivala Barcelone, mada navijači kraljesvkog kluba to ne mogu ni da zamisle.

Na Old Traffordu su odlučili da mu ne produže ugovor, pa je Manchester United već počeo da traži klub u kojem bi Raphael Varane (30) mogao da nastavi karijeru.

Prema Fichajesu, Manchester United je Barceloni predložio Varanea u zamjenu za svega 20 miliona eura. Kako se navodi, ta ponuda vrijedi do kraja mjeseca, odnosno dok se ne završi zimski prijelazni rok.

Crveni vragovi su svjesni da Barcelona ima problema na tim pozicijama, ali teško je vjerovati da će platiti taj iznos za igrača koji je prešao 30 godina i koji ima stalne probleme s povredama. Uostalom, od Francuza ih odvlači i njegova povezanost sa Realom.

Uostalom, teško je vjerovati da bi sam Varane otišao u Barcelonu s obzirom na ono što je napravio sa Realom.

Oglasi

A sa kraljevskim klubom je tri puta osvajao La Ligu, jednom Kup kralja, tri puta Superkup Španije, četiri puta Ligu prvaka, tri puta Superkup Evrope i četiri puta Svjetsko klupsko prvenstvo.

Varane je potpisao za Real Madrid 2011. i proveo je 10 godinau Španiji, nakon čega je, poput Casemira, otišao u Manchester United.

Ove sezone je igrač koji je ponikao u francuskom Lensu odigrao ukupno 16 mečeva za United i postigao jedan gol. Zbog čestih problema sa povredama, propustio je dobar dio utakmica.

U posljednjoj utakmici protiv Nottingham Foresta 30. decembra igrao je 90 minuta, a njegov tim je poražen sa 2:1.

Žele ga još bivši klub Real i Bayern

On se spominjao i kao novi - stari član Reala, ali Carlo Ancelotti je uporan u tome da s trenutnim igračkim kadrom odradi sezonu do kraja.

Oglasi

Francuz se spominjao i kao moguće pojačanje Bayerna, kojem također treba još barem jedan stoper, tako da je izvjesno da će tokom ovog mjeseca napustiti Manchester United i pronaći adekvatan klub za sebe.

Slijedi čistka u Manchesteru

Erik ten Hag je otpisao nekoliko zvijezda, a uz Varanea klub gotovo sigurno napušta i Jadon Sancho, koji je u ovim trenucima jako blizu povratka u dortmundsku Borussiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored njih dvojice, Nizozemac želi da se riješi i brazilskog veznjaka Casemira, ali i francuskog napadača Anthonyja Martiala.

Svi ti odlasci svakako će ostvariti prostora i za nove dolaske, a vidjet ćemo gdje će se i sa kim sve Manchester pojačati do kraja zime.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi