Momka od 130 miliona potez Atletica dotukao, vodio raspravu s direktorom, pa otišao s treninga

Uzeli mu broj sedam

Momka od 130 miliona potez Atletica dotukao, vodio raspravu s direktorom, pa otišao s treninga

Endin Čaušević

Portugalski reprezentativac Joao Felix vratio se u Atletico Madrid nakon što mu je istekla posudba u Chelseaju, te se on jučer pojavio na početku priprema za novu sezonu španskog kluba, ali su svi vidjeli da to nije klub za koji želi da igra. Atletico je Felixu dao do znanja da ne računaju na njega, a napet razgovor sa sportskim direktorom pokazao je svima kako stvari stoje.

Joao Felix je drugi dio prošle sezone proveo u Chelseaju na posudbi, a londonski klub je izdvojio čak 11 miliona eura. Imali su i pravo otkupa za dodatnih 70 miliona eura, ali Portugalac nije baš opravdao očekivanja zbog čega od ostanka u Londonu nije bilo ništa.

Ovaj 23-godišnjak se maksimalno trudio do samog kraja da ostane na Stamford Bridgeu jer je za njega povratak u Atletico Madrid bio noćna mora, no nije uspio uvjeriti čelnike Chelseaja da otkupe njegov ugovor.

Po isteku posudbe vratio se u Atletico, a jučer se pojavio na ljekarskim pregledima i početku priprema madridskog kluba za novu sezonu iako je jasno bilo da zbog toga uopšte nije oduševljen.

Ni u Atletico Madridu se nisu potrudili baš da se Felix osjeća ugodno jer su mu po dolasku na prozivku saopštili da u slučaju ostanka u klubu više neće nositi dres s brojem sedam jer je taj broj ponovo pripao Antoineu Griezmannu.

Oglasi

Portugalac je i na treningu bio vidno razočaran i nezainteresovan, a u centru pažnje našao se njegov razgovor sa sportskim direktorom Andreom Bertom.

Sigurno da je glavna tema bio Felixov status jer Portugalac na sve načine želi da napusti Atletico Madrid s obzirom da je svima jasno da mu je i Diego Simeone, ali i klub jasno dao do znanja da više ne računaju na njega.

Sudeći po snimku Felix i Berta nisu vodili baš ugodan razgovor koji je trajao nekoliko minuta, a nakon toga je Portugalac nezadovoljan otišao ka svlačionici i to nešto prije zvaničnog završetka treninga Atletica.

Momak kojeg je Atletico prije četiri godine platio čak 130 miliona eura na sve načine pokušava da napusti klub, a najveći interes za njega pokazao je PSG.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novi trener Parižana, Luis Enrique, insistira čelnicima kluba da dovedu Felixa jer vjeruje da bi on bio pravo pojačanje za ovaj tim, a ni transfer ne bi trebao biti preskup s obzirom da i Atletico želi da se riješi Portugalca.

Međutim, dok se ne dogovore Felix mora da dolazi na treninge Atletica što mu očito baš i ne izaziva osmijeh na lice.

Top Komentari

Drakula
Nula od igraca. Ja sam odmq govorio kad su ga doveli dati 130 miliona za igra koji vrijeme 20 max je bolesno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi