Već je poznat naredni klub Joao Felixa

Napušta Atletico Madrid

Već je poznat naredni klub Joao Felixa

Admin Čaušević

Joao Felix je odlučio da napusti Atletico Madrid i to u zimskom prijelaznom roku. 

Felixu se uopšte ne sviđa njegov status u ekipi, a čak je tražio i pomoć psihologa jer se ne može nositi sa metodama trenera Diega Simeonea.

Do sada su tri kluba pokazala najozbiljniji intere. U pitanju su PSG, Manchester United i Bayern, a madridski AS već piše o narednoj destinaciji.

Felix će kako stvari stoje karijeru nastaviti u PSG-u, a prvak Francuske već traži pravu formulu za njegovo dođenje još u januaru.

Situaciju svakako komplikuje Svjetsko prvenstvo u Kataru jer se Jorgandžije nadaju da će mladi Portugalac zablistati te će mu tako porasti cijena.

Upravo iz tog razloga se PSG-u žuri da što prije postignu dogovor te da Felixa dovedu u svoje redove, pa ostaje da se vidi da li će uspjeti.

PSG već ima dovoljno kvalitetnih napadač u svom timu, pa si odluku na dovođenje Felixa mnogi protumačili kao izvjesni odlazak Neymara ili Kyliana Mbappea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Portugalac je od sada tri puta tražio da napusti Atletico Madrid i čini se da ga ovaj put ništa ne može spriječiti jer je odnos sa Simeoneom komplikovaniji nego ikad.

Ovaj 22-godišnjak je trenutno tek peti napadač Atletico Madrida, a interesantno da u nvoj sezoni još uvijek nije psotigao gol, a starter nije bio duže od mjesec.

Jorgnadžije su Felixa prije tri godine platili 130 miliona eura, mnogi su ga vidjeli kao budućeg najboljeg igrača svijeta, ali je dojam da u Atleticu njegovo igračko znanje ne može doći do izražaja pa je promjena sredine najbolja opcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi