Atletico odlučio prekrižiti Simeonea, Argentinac je već pronašao novi klub

Vijesti iz Italije

Atletico odlučio prekrižiti Simeonea, Argentinac je već pronašao novi klub

Admin Čaušević

Izgleda da je došao kraj ciklusa Diega Simeonea u Atletico Madridu.

Vijesti iz Italije govore da je rukovodstvo Atletico Madrida odlučilo dati slobodne papire Simeoneu nakon slabih rezultata u posljednje vrijeme.

Argentinski trener je doveo Jorgnadžije u vrh evropskog fudbala, između ostalog do dva finala Lige prvaka, te osvojanje Europa lige i prvenstva Španije.

Liga prvaka je jedino što nedostaje Simeoneu kao šlag na tortu, ali čini se da je kasno za hvatanje i posljednjeg voza pogotovo nakon osvojena samo dva boda u mečevima protiv Bruggea.

Simeone ima ugovor do 2024. godine, jedan je od najplaćenijih trenera na svijetu, ali je njegovom boravku na klupi Atletica prema svemu sudeći došao kraj.

U njegovom ugovoru postoji klauzula o sporazumnom raskidu saradanje u slučaj da izostane plasman u Ligu prvaka. To je mogao biti slučaj prošle sezone, ali je Atletico ipak završio među top 4 u Španiji.

Međutim, očigledno je i da predsjednik Atletico Madrida gleda na drugu stranu i navodno je već izbor pao na Luisa Enriquea koji će sjediti na klupi Španije do kraja Svjetskog prvenstva.

Šta će biti dalje sa Simeoneom? Mogao bi odmoriti jednu godinu, ali je izglednije da će preuzeti Inter sa dolaskom novih gazdi u milanski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nerazzurri već neko vrijeme traže nove vlasnike pošto je finansijska situacija kod porodice Zhang i više nego neizvjesna zbog čega i nema ulaganja.

Inter je već ranije imao neke kontakte sa Simeoneom, ali zbog njegove visoke plate dogovor nije bio moguć, ali sa dolaskom novih gazdi ta situacija će se promijeniti.

Top Komentari

Ecosport
Eto vam Dudlića dok je još slobodan. Ipak je on Arteta i Ferguson u isto vrijeme.
0 0
King_Kenny
...zaboravljaju se brzo trofeji i finala LP...do duse Enrique je odlican izbor,ali tjerati trenera koji je donio tolike uspjehe je bezobrazluk...oni umislili da su neki velikan...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi