Pochettina želi angažovati još jedan velikan
EPA

I dalje je bez posla

Pochettina želi angažovati još jedan velikan

Maurizio Pochettino, po svemu sudeći, neće još dugo biti bez trenerskog posla.

Argentinac je na 'burzi rada' od novembra 2019. godine kada je dobio otkaz u Tottenhamu, a od tada gotovo da ne prođe dan da se pritom njegovo ime ne dovede u vezu s nekim od velikana.

Barcelona, Bayern, Manchester United..., samo su neki od klubova koji se interesuju za Pochettina, a posljednje informacije iz Španije govore kako je u igri također i Atletico Madrid.

Jorgandžije trenutno vodi Diego Simeone koji razmatra mogućnost da na kraju napusti klub i potraži novi izazov, a ukoliko dođe do toga, želja svih na Wanda Metropolitanu je da njegovo mjesto dođe upravo 47-godišnji Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sportski direktor Atletica Andrea Berta bio je impresioniran Pochettinovim radom u sjevernom Londonu", navode Španci.

Tokom trenerske karijere Pochettino je već imao priliku raditi u La Ligi, tačnije u Espanyolu, za koji je svojevremeno i igrao.

Top Komentari

JulianNagelsmann23
Ako preuzme Atl. Madrid, to će bit strašna ekipa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi