Neka nova Barcelona, jaka Barcelona: Katalonski gigant sprema dva spektakularna transfera
FOTO: EPA

Xavi trlja ruke, vidjet ćemo šta ljeto nosi

Neka nova Barcelona, jaka Barcelona: Katalonski gigant sprema dva spektakularna transfera

Haris Zilić

Barcelona je ostala bez trofeja ove sezone, bila je to sezona sa padovima i usponima za katalonski tim, ali na kraju bez slavlja kojeg su navijači priželjkivali.

Jasno je da Barcelonu na ljeto očekuju promjene, a bit će dosta novih imena u svlačionici to je sasvim izgledno.

Katalonski tim će kao prvobitni cilj staviti osvježavanje napada jer Robert Lewandowski ima već 36 godina i ne može se očekivati da sam iznese sezonu u Barceloni.

Tako je katalonski tim pik bacio na dva napadača koja trenutno igraju u engleskom Premiershipu.

Prva opcija je Liverpoolov napadač Darwin Nunez koji iza sebe ima turbulentnu sezonu na Anfieldu.

Navijači Liverpoola smatraju da su neki Nunezovi promašaji koštali ekipu utrke za titulu i borbe u Evropa ligi, a da nešto ne štima između urugvajskog napadača i Liverpoola pokazala je i posljednja slika Nunezovog Instagram profila na kojem je izbrisao sve fotografije vezane za Liverpool.

Oglasi

Barcelona želi dovesti reprezentativca Urugvaja ovo ljeto, a da li će cijela priča oko Liverpoola biti i olakšavajuća vidjet ćemo ovo ljeto.

Žele jak napad u Barceloni

Međutim, Nunez nije jedina opcija kada su u pitanju Barcelonine ljetne želje.

Nove vijesti iz Španije govore da Barcelona želi u svoje redove dovesti i napadača Newccastlea, Alexandera Isaka.

Ovaj 24-godišnji švedski napadač iza sebe ima nevjerovatnu sezonu i u 37 utakmica za Svrake u svim takmičenjima ove sezone postigao je 24 gola.

Oglasi

Trenutna vrijednost mu je 70 miliona eura, a ugovor sa Newcastleom ima do ljeta 2028. godine.

Dakle, da bi Barcelona uparila Nuneza i Isaka u napadu morala bi izdovjiti dobre novce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema sumnje da će svlačionica Barcelone od ljeta izgledati drugačije, a da li će im se ispuniti dvije pomenute želje saznat ćemo vrlo brzo.

Većina transfera bi se trebala realizovati po završetku EURO-a u Njemačkoj, tako da će juli mjesec biti početak ljetnog transfer ludila.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Hahhahahhaha Nunez Isak pojačanja? Hahhahaahha
1 0
Realno01
Barcino višegodišnje građenje tima oko Messia nažalost pokazuje sve ono na šta se upozoravalo.Čovjek je bio veći od kluba i to nisu smjeli sebi dopustiti.Tek nakon što je otišao je bilo sigurno da se mora nešto mijenjati i sada se traže.Tika taka je umrla,a ni Barca nema taj kalibar igrača za tika taku.Loša poslovanja a još gora pojačanja su učinili svoje ali najgore od svega je vizija koja je trenutno nikakav a sa Xaviem sigurno neće ništa bolje biti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi