Joao Moutinho produžio ugovor sa Monacom

Do 2020. godine

Joao Moutinho produžio ugovor sa Monacom · Zvanično

Jedan od najboljih fudbalera Monaca Joao Moutinho danas je zvanično stavio paraf na novi ugovor sa klubom iz Kneževine.

Portugalski veznjak je sa Monacom produžio ugovor do 30. juna 2020. godine i tako su otklonjene sve dileme oko toga gdje će nastupati u sezonama koje dolaze.

Moutinho (31) je u Monaco stigao na ljeto 2013. godine iz Porta za 25 miliona eura, a za ovaj klub je odigrao 211 utakmica u kojim je postigao 11 golova i upisao 39 asistencija. Moutinho je također član šampionske generacije Monaca iz sezone 2016/2017., u kojoj je klub iz Kneževine stigao i do polufinala Lige prvaka.

"Sretan sam što sam produžio ugovor sa Monacom. Osjećam se jako lijepo u ovom klubu i drago mi je što ostajem, a navijačima mogu obećati da ću se i dalje boriti za ovaj klub kao do sada. Ovdje sam proveo neke sjajne trenutke, a nadam se da će ih biti još", rekao je Moutinho.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim Monaca, Joao Moutinho je još nastupao za Sporting i Porto, dok je za reprezentaciju Portugala od 2005. godine odigrao 106 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi