Jovetićeva hladnokrvna egzekucija za pobjedu Monaca

Kneževi savladali Lille

Jovetićeva hladnokrvna egzekucija za pobjedu Monaca

Fudbaleri Monaca su na stadionu Luj II dočekali ekipu Lilla u susretu 30. kola francuske Ligue 1. Na kraju su domaći bili bolji, pa su slavili rezultatom 2:1.

Ipak, dobro je počelo za goste koji su poveli u 16. minuti susreta nakon što je Mothiba rutinski pogodio za 0:1 na asistenciju Mendesa.

Monaco je krenuo po izjednačenje, ali je odbrana Lillea odolijevala sve do finiša prvog dijela. Igrala se 44. minuta kada je Rony Lopes iz drugog pokušaja uspio savladati golmana gostiju i poravnati na 1:1.

Lille je pružio solidan otpor na gostovanju kod Monaca, ali Kneževi u nastavku ipak stižu do preokreta i pobjede.

Pobjedonosni gol bio je djelo crnogorskog reprezentativca Stevana Jovetića koji je u 61. minuti majstorski lobovao golmana Lillea nakon što ga je odlično proigrao Moutinho.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Do kraja su mreže mirovale, pa je Monaco upisao nova tri boda. Kneževi su nakon 30 odigranih kola u Ligue 1 na drugom mjestu sa 66 bodova, dok je Lille i dalje u opasnoj zoni sa 28 bodova iz 30 susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi