Legendarni portugalski reprezentativac ostao bez kluba

Na ljeto slobodan potražiti novi

Legendarni portugalski reprezentativac ostao bez kluba

E. Ganibegović

Na ljeto ćemo uživati u transfer uzbuđenjima, a mnogi igrači će ljetni prijelazni rok dočekati kao slobodni. Jedan od njih je i legendarni portugalski veznjak.

U pitanju je 36-godišnji Joao Moutinho koji neće produžiti ugovor sa svojim timom i na ljeto će biti slobodan u potrazi novog kluba.

On je u ovaj tim stigao 2018. godine iz Monaca i na 212 nastupa postigao pet pogodaka i podijelio 25 asistencija.

Ove je sezone, uprkos godinama, bio jedan od najstandardnijih igrača Wolvesa te je upisao 36 nastupa uz učinak od dvije asistencije.

Ostaje da se vidi gdje će nastaviti karijeru. Prije Monaca igrao je za Porto i Sporting iz Lisabona u kojem je i počeo seniorsku karijeru. 

Oglasi

U Portugalu je osvojio i većinu trofeja. Bio je pobjednik Evropske lige s Portom, te tri puta prvak Portugala, jednom pobjednik Kupa i tri puta Superkupa. 

Sa Sportingom je po dva puta osvajao Kup i Superkup Portugala, dok je s Monacom 2017. godine bio prvak Francuske. 

Preostala dva trofeja osvojio je s Portugalom. Godine 2003. je bio prvak Evrope za igrače do 17 godina, a 2016. je podigao trofej Evropskog prvenstva u seniorskoj konkurenciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Portugala igrao je 146 puta i postigao sedam pogodaka. Posljednji put je nastupio protiv Češke 2022. godine u Ligi nacija. 

Protiv Bosne i Hercegovine u baražu 2009. godine nije igrao, dok je dvije godine kasnije igrao na Bilinom polju u remiju 0:0, a u pobjedi Portugala 6:2 u revanšu upisao je asistenciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi