Recite "doviđenja" Southamptonu i "bravo" Manchester Unitedu, a kiksevi Chelseaja više nisu novost

Utakmice 36. kola Premiershipa

Recite "doviđenja" Southamptonu i "bravo" Manchester Unitedu, a kiksevi Chelseaja više nisu novost

E. Ganibegović

U terminu od 16 sati odigrano je pet utakmica 36. kola engleskog Premiershipa. Southampton je i zvanično ispao, dok se Manchester United bori svim silama da uhvati voz za Ligu prvaka.

Fulham je s 0:2 slavio kod Southamptona i poslao ga i zvanično u niži rang. Golove su postigli Carlos Vinicius u 48. minuti, te Aleksandar Mitrović u 72., samo sedam minuta nakon što je ušao i nakon osam utakmica suspenzije.

Manchester United je na Old Traffordu upisao itekako bitnu pobjedu protiv Wolvesa (2:0). Martial je pogodio za vodstvo u 32. minuti, da bi Garnacho u sudijskoj nadoknadi stavio tačku na i.

Aston Villa je na svom terenu slavila protiv Tottenhama s 2:1. Tim iz Birminghama poveo je preko Ramseyja u osmoj minuti i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu.

U nastavku prednost duplira Douglas Luiz u 72. minuti, a utješni pogodak za goste iz glavnog grada postigao je Harry Kane iz penala u 90. minuti utakmice.

Crystal Palace je na svom terenu s 2:0 bio bolji od Bournemoutha, a oba gola, po jedan u oba poluvremena, postigao je Eberechi Eze.

Oglasi

A kiksevi Chelseaja više stvarno nisu vijest. Londonski tim je odigrao samo 2:2 s Notingham Forestom na svom terenu i ponovo razočarao navijače.

Gosti su poveli preko Awoniyija u 13. minuti, da bi preokret Chelseaju donio Sterling golovima u 51. i 58. minuti. Konačnih 2:2 postavio je svojim drugim golom Awoniyi u 62. minuti meča.

Nakon nepotpunog 36. kola stanje na tabeli je takvo da Manchester City ima sve u svojim rukama ispred Arsenala kada je bitka za titulu u pitanju, dok je današnja pobjeda Manchester United itekako približila Ligi prvaka jer sada na četvrtom mjestu imaju četiri boda više od Liverpoola.

Southampton je s 24 boda zvanično u nižem rangu, a u zoni ispadanja su s 30 odnosno 31 bodom još Leicester i Leeds. Everton ima 32, a Nottingham 34 boda i između ova četiri tima do kraja će se voditi velika bitka za ostanak u ligi.

Podsjetimo, ranije danas su 2:2 igrali Leeds i Newcastle. Sutra se igraju utakmice Brentford - West Ham, Everton - Manchester City i Arsenal - Brighton, dok će kolo za dva dana zatvoriti Leicester i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Southampton - Fulham 0:2
Manchester United - Wolves 2:0
Crystal Palace - Bournemouth 2:0
Aston Villa - Tottenham 2:1
Chelsea - Nottingham Forest 2:2

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bravo United
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi