Najveći gubitnik prošlog ljeta ispunit će san: Konačno stiže u Bayern!
Joao Palhinha konačno stiže u Minhen (Foto: EPA9

Palhinha u Minhenu

Najveći gubitnik prošlog ljeta ispunit će san: Konačno stiže u Bayern!

Midhat Šljivak

Portugalski fudbaler Joao Palhinha proglašen je gubitnikom prošlog ljeta jer mu je propao transfer karijere u Bayern. Vezni fudbaler Fulhama stigao je u Minhen, prošao preglede, ali se morao vratiti u London jer je transfer zaustavljen u posljednji čas od ekipe s Craven Cottagea. Ipak, sada je sve spremno za transfer.

Joao Palhinha konačno će napraviti transfer života u redove minhenskog Bayerna. Bavarci su krenuli po 29-godišnjeg portugalskog veznjaka, a ovog puta su to učinili na vrijeme kako bi osigurali njegov potpis što prije.

Sjajni defanzivni veznjak je krajem prošlog ljeta bio na korak od potpisa za Bayern. Stigao je u Minhen, prošao je ljekarske preglede, ali s obzirom na to da Fulham nije mogao naći adekvatnu zamjenu, transfer je u posljednji čas stopiran.

Palhinha je tako morao nazad u London. U međuvremenu je Bayern izgubio interes za njega jer je Thomas Tuchel tražio druga rješenja za tim u zimskom prijelaznom roku.

Ipak, dolaskom Vincenta Kompanyja na klupu transfer je ponovo aktivan. Belgijanac je uvjerene da je on pravi čovjek za vezni red Bayerna.

"Kompany je uvjeren da je Palhinha pravi čovjek za vezni red. Ima kvalitet, iskustvo i vještinu. Eberl i Freund dijele njegovo mišljenje", navodi Syk Sport i dodaje se:

Oglasi

"Bayern pregovara s Fulhamom. Očekuje se dolazak još nekih fudbalera jer je Kimmichu i Goretzku omogućeno da idu ako prava ponuda dođe."

Portugalski veznjak tako će ispuniti san o potpisu za Bayern. Čekao je godinu dana da se veliki transfer dogodi i definitivno će mu ovo ljeto biti sretno.

Još uvijek se ne znaju konkretni detalji oko transfera. Cijena Palhinhe na tržištu je 55 miliona eura i vjerovatno je to cifra koju bi trebalo gledati kao realnu.

Joao Palhinha je karijeru počeo u Sportingu iz Lisabona. Igrao je na posudbama u Morierenseu, Belenensesu i Bragi, a od 2022. godine je član Fulhama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za reprezentaciju Portugala debi je upisao 2021. godine. Nastupio je u 26 utakmica i postigao je dva gola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi