Legendarni fudbaler završio iza rešetaka, a sada je došao na ludu ideju
FOTO: EPA

Čak se obratio i Savezu

Legendarni fudbaler završio iza rešetaka, a sada je došao na ludu ideju

Haris Zilić

Norveška fudbalska legenda John Carew krajem prošle godine osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog utaje poreza. Vijest koja je svakako šokirala tamošnju sportsku javnost

Carew služi kaznu u jendom norveškom zatvoru, a čini se da mu je dosadilo pa je imao zanimljiv zahtjev.

Carew je zatražio da ga puste na slobodu kako bi bio fudbalski trener.

Nevjerovatan zahtjev čovjeka koji ima još godinu dana zatvorske kazne ispred sebe.

Legendarni napadač se nada bi mogao biti pušten na slobodu, a treninge bi obavljao sa narukvicom kako bi se u svakom momentu znalo gdje se nalazi.

Bivša fudbalska zvijezda optužena je za poreznu prevaru u ukupnom iznosu od 5.4 miliona norveških kruna, što je oko 500.000 eura.

Oglasi

Međutim, u presudi se zaključuje da Carew nije djelovao namjerno, a ovo je ujedno bila i glavna tačka spora na sudu.

Advokat odbrane smatra da je cijeli slučaj trebao biti riješen kao priznanje, jer je Carew priznao stvarne optužbe.

Nedavno je imao i svađu sa čuvarima, navodno nije bio zadovoljan smejštajem u zatvoru, ali brzo su se strasti smirile.

Po završetku fudbalske karijere Carew je otišao skroz drugim putem, obavljao je razne poslove i sada je to sve došlo na naplatu.

Norveški mediji pišu da je dobro prošao jer je mogao dobiti i kaznu zatvora od tri do pet godina.

Očigledno nije zadovoljan pomilovanjem pa sada želi da trenira i mlađe populacije, a sigurno u ovoj situaciji ne bi bio uzor mlađim generacijama.

John Carew, koji je tokom karijere igrao za Valenciju, Aston Villu, West Ham, Lyon, Besiktas, kontaktirao je i Norveški fudbalski savez povodom ove ideje, a navodno je zatražio rad od četiri sata dnevno.

Top Komentari

Ss.ba
Šta je ovdje loše? Zasto nevjerovatan zahtijev? Mozda lik zeli da zaradi kroz treniranje djece i da plati taj dio koji nije odlezao. Nismo se cudili kad je Njemacka odobrila to isto Felixu Sturmu( Adnanu) Bitno je da drzava naplati dugovanja za porez.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi