John Obi Mikel pravi novi transfer, ovog puta se vraća u Premiership

Postaje novi član Sheffield Uniteda?

John Obi Mikel pravi novi transfer, ovog puta se vraća u Premiership

Nigerijski fudbaler John Obi Mikel trebao bi ovog ljeta napraviti novi transfer.

Nakon što je prije samo nekoliko mjeseci obukao dres Middlesbrougha, Mikel je spreman za naredne izazove, a razlog zbog kojeg ne želi ostati u trenutnom klubu je činjenica da nije izboren viši rang takmičenja.

Mikelova želja je odlazak u Premier ligu, a to je nedavno i potvrdio.

"Mislim da ću ostati u Engleskoj i nastaviti svoju edukaciju u fudbalu... nadam se da će to biti Premier liga", rekao je Mikel nakon okončanja sezone u Championshipu gdje je njegov Middlesbrough završio na 7. poziciji.

Kako prenosi ESPN, interes za njega odmah je pokazala ekipa Sheffield Uniteda koja se vraća u Premiership i želi Mikela kao prvo pojačanja za narednu sezonu.

Obzirom da Mikelu ističe ugovor sa Middlesbroughom za mjesec dana, sigurni smo da će se lako dogovoriti s nekim drugim klubom.

Inače, on je u ovoj polusezoni odigrao 18 utakmica u Championshipu i postigao jedan gol.

"Ako nemate 30 godina, ni slučajno ne idite u Kinu jer ćete da zažalite"

Inače, Mikel je protekli period proveo u Kini gdje mu se očigledno baš i nije dopalo.

Novac je glavni razlog da bilo koji igrač napravi ogroman transfer u Kinu, ali kvalitet očigledno nije na nivou top liga u Evropi, Južnoj Americi ili čak MLS.

"Moj savjet svakome ko razmišlja o odlasku je da dugo razmisli o tome. Morate ići u pravo vrijeme. Svakako ne bih savjetovao igračima mlađim od 30 godina da idu tamo. Zažalit ćete ako to uradite", kazao je Mikel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vrijedi raditi nekoliko godina, makar samo da naučimo drugačiju kulturu, dati sebi iskustvo koje će vas izvući iz vaše zone udobnosti, ali nemojte biti u iskušenju novca ako ste mladi. Uradite vaše istraživanje, provjerite kakav klub vas zove. Trebalo bi malo da sačekate s takvim odlukama. Novac čini taj potez primamljivim, ali mi smo samo ljudi, ali nemojte da vas stavlja u iskušenje veličina čeka ako ste u vrhuncu karijere. Nije vrijedno", dodao je bivši igrač Chelseaja.

Mikel je rekao da ne žali zbog preseljenja u Tianjin, dodajući: "Pitao sam se da li sam napravio veliku grešku. Ali, gledajući unatrag, nikada neću reći da žalim zbog toga. Mnogo mi je nedostajala porodica i oni su bili glavni razlog što sam se vratio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi