Ušli u Premier ligu i odmah se riješili petorice fudbalera
(Foto: Sheffield United)

Sheffield United mora dovesti pojačanja

Ušli u Premier ligu i odmah se riješili petorice fudbalera

M. Šljivak

Sheffield United se nakon 12 godina vraća u englesku Premier ligu.

Odigrao je ovaj tim zaista fantastičnu sezonu. Na kraju su uspjeli da dođu do drugog mjesta iza Norwicha i da osiguraju direktan plasman u Premiership.

Međutim, šansu da se dokažu među najboljim fudbalerima u Engleskoj neće imati petorica igrača ovog tima.

Rukovodstvo kluba je odlučilo da ne produžava saradnju petorici fudbalera čiji su ugovori istekli, a među njima je i veznjak Paul Coutts, koji je prije dvije godine bio ključan igrač u promociji kluba u Championship.

Ipak, 30-godišnji veznjak se ove sezone nije previše naigrao. Nakon teškog loma noge nije bio onaj stari i počeo je samo dvije utakmice za United.

Pored njega klub će kao slobodni fudbaleri napustiti Martin Cranie, Conor Washington, Daniel Lafferty i Caolan Lavery.

"Zahvaljujem se igračima na svemu što su dali za klub, ali naši ciljevi su sada veći i potpuno smo se okrenuli tome", rekao je trener Sheffield Uniteda Chris Wilder.

Sheffield je jedan od najstarijih engleskih klubova. Osnovani su prije 130 godina, a interesantno je da imaju i jednu titulu prvaka, koju su osvojili davne 1897. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, četiri puta su osvajali FA Kup. I to je međutim bilo jako davno, a posljednji trofej podignut je 1925. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi