Legenda se vraća: John Terry ponovo u Chelseaju

Navijači će biti oduševljeni

Legenda se vraća: John Terry ponovo u Chelseaju

Eldar Ganibegović

Legendarni defanzivac Chelseaja John Terry vratit će se u ovaj klub.

Kako prenosi britanski "The Sun", Terry nije uspio da pronađe posao menadžera u Premier ligi, te će dobiti posao u svom voljenom Chelseaju.

Naravno, neće doći na mjesot Thomasa Tuchela, nego će postati trener jednoj od mlađih kategorija aktuelnog evropskog prvaka.

Ovaj 41-godišnjak također se nadao poslu u Championshipu gdje je počeo njegov bivši saigrač Frank Lampard. On je vodio Derby County koji sada vodi Wayne Rooney, još jedan legendarni engleski fudbaler.

Vjeruje se da su tehnički i izvedbeni savjetnik Petr Cech, tehnički službenik za posudbu Carlo Cudicini i direktor akademije Neil Bath odigrali ulogu u njegovom povratku.

Terry je, također se navodi, bio čest gost na utakmicama mladih Chelseaja tijekom godina otkako je napustio Plavce 2017. godine.

Podsjetimo, Terry je bio pomoćni trener u Aston Villi od oktobra 2018. godine do jula ove godine.

Igračku karijeri je počeo u West Ham Unitedu iz kojeg kao mladić dolazi u Chelsea 1995. godine. Osim kratke posudbe u Nottingham 2000. godine, cijelu karijeru je proveo u Chelseaju do odlaska u Aston Villu 2017. godine gdje je godinu dana kasnije i završio karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Chelseajem je pet puta bio prvak Engleske, a 2012. s ovim timom se popeo i na krov Evrope kada je u finalu Lige prvaka poražen Bayern.

Vrijedi istaći i da je dva puta dizao trofej u Evropskoj ligi, uz pet FA Cupova, tri Liga kupa i dva Community Shielda u Engleskoj.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi